NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Monday, January 10, 2011

Sanggupkah Korang Up Trafik Dengan Cara Ini?

Salam kawan-kawan.


Terbaru Momoy ada blogwalking ke satu blog kontroversi (blog dirahsiakan). Boleh dikatakan otai juga kerana pemilik blogger tersebut dah blogging since 2009. Ada entry nya mencecah 500 komen bagi satu-satu entry. 500 beb. Dasyat kan ?!


Tapi yang tak menariknya entry blogger tersebut kebanyakkan mengutuk, mengejek dan menghina blogger lain. Blog newbie yang famous-famous memang selalu jadi mangsa kutukan blogger ni. Aduhaii… kesian sangat diaorang tau. Sebab entry kutukan khas tu dibuat khusus untuk mangsa tersebut.


Momoy terfikir apakah blogger tu rasa dirinya hebat sangat? Memang dia hebat kan kalau tak masakan dapat komen hampir 500. Tapi seronok ker trafik blog mencanak dengan mencantas blogger lain.


Lagi pun kalau laa betul si blogger tu tak suka benar dengan blogger lain, klik aje button ‘close’ kat sebelah atas kanan screen. Mudah. Tak perlu laa nak mention nama blog segala. Maruah dan air muka orang kena laa jaga, baru laa betul dengan etika seorang blogger.


Lagi pun itu blog dia, hak dia lah. Momoy pun tak faham sebenarnya apa niat blogger tu tapi banyak juga entry (ada entry sajak lagi) mengutuk blogger lain. Mungkin mahu publisiti murahan atau PHD yang memang sudah penyakit orang kita (malu nak mengaku…)


Momoy harap tak ada blogger lain yang akan buat perkara macam tu untuk naikkan trafik blog sendiri. Amat-amat keji tau kawan-kawan. Momoy berblog untuk release kan tension dan stress. (Eh! Yeke… tapi macam tension plak bila nak fikir buat entry tentang apa. Haha…) So, Momoy tak nak benda macam tu terjadi pada Momoy dan korang yang lain.


Emo sket entry hari ni. Cukup laa. Takut korang bosan. 




Korang ada nampak benda tu kat setiap entry Momoy? Momoy nak meminta jasa baik korang untuk rate entry Momoy yer. Tujuan untuk Momoy tingkatkan mutu blog ni. Terima kasih korang =)


Urmm… 4-5 blogger yang bertanya macam mana Momoy buat sparkling cursor sebelum ni, korang boleh [klik tutorial] ni =)




P/s: Cursor Momoy pula yang error. Waaaa......

24 Comments
Comments

24 tukang comment:

NuSaNa NoSa 91 said...

eiyyy.. xsuke la gado2, kutuk2 nih.. buat hal sendiri sudah la.. huk3~ =.="

Ultraman s.3.v.3.n said...

ish betul ke??sapa tu ek? xmo la pg BW kt blog dia. takut kena kutuk pl.

EB said...

AsSalam..
Smpi mcm tu skali...
Sya lau da blog yg duk mngutuk ni..
Minta maaf akan sya tekan butang pangkah..
Biarkn sahaja dia..
Smbil tu muhasabah dan muhasarawakkn diri...
Muhasemenanjung jg.. hehehe
Brdoa agar saya x mjadi slh sOrg drpd mereka

Miza Yusof said...

tak elok berperangai macam tu. tak perl kutuk megutuk. kalau ada salah dan silap tegur lah dengan betul kan.

itamrazali said...

aku nak upkan traffic, aku mencarut jer..mmg up pun traffic..blog aku kian popular dan 1 billion pengunjung menjelang rabu depan..*matila Dr.Rozmey

Sca Ndx said...

woo. nak try gak tengok. link please :))

Faris CJ said...

Takut rasenye

Amy Syaquena said...

moy sape orang tue boleh amy tahu sebab banyak amy blogwalking perkatakan blog tue..

hana said...

uish..
x patut sggh..
sp la tu...

Putri_Aizat said...

saperlah blogger tuh..dia sebenarnya yg hampeh..coz sanggup mengutuk org lain utk naikan trafic blog..em..

z.u.n.a.i.d.a said...

uiss, anak sapalah tu kan,
berikanlah balasan yang setimpal kepada bloger yg kedaun tu!
amin.

daylachan said...

cmne bley smpi 500 orang eh??pelik tp benar.hehe

NekochanMiruku said...

halu miss momoy~ sa pun perna berBW n jumpa blog sedemikian rupa... x best woo blog yng suka kutuk2 blog org laen...wuwu.. (>.<)

ferry said...

tak tau la momoy..makin banyak blog dibuat makin ramai yang berkata sesedap rasa.

black paper said...

ade gak org sebegini rupe,,
adess,,punahh,,

Mat Ganu said...

manusia nie mcm2 jenis momoy...ish3!!!

.::: Princess MOMOY :::. said...

@NuSaNa NoSa91
tu la...mereka tidak mengganggu pun

@Ultraman s.3.v.3.n
orang lama
momoy pun tak galakkan pergi
elak trafic tinggi dengan cara nih

@EB
Amin. Semoga kita semua tak jadi macam tu

@Miza Yusof
tu la..siap ada entry sajak mengutuk yang buat Momoy sendiri rasa tak best apatah lagi diaorang

@itamrazali
erk...kamu

@Sca Ndx
sorry dear. Momoy tamo bagi link yang teruk tapi blog lain ada bagi link. hmm...

@Faris CJ
hi faris lama x visit.
tu la...

@Amy Syaquena
sorry Amy. Momoy memang tamo letak sebab tak suka cara dia dan bahasa dia kutuk blogger

@hana
blogger yang kurang ilmu dear =)

@Putri_Aizat
tak berkat tu

@z.u.n.a.i.d.a
blogger lain takde pun salahnya
entahlaa...tapi kalau tak suka tak perlu laa singgah

@daylachan
ramai yang menyokong. ramai juga yang bagi nasihat
so macam perang dah laa dalam tu
sebab tu dekat 500 komen

@NekochanMiruku
tul tu Neko. Kita pun tak suka orang kutuk kita.
Dia tak pikir perasaan orang la...urm..

@black paper
sebab orang macam ni la dunia blog tercemar

@Mat Ganu
yer...susah nak tahu hati budi manusia
bermacam ragam
yang baik hati, yang busuk hati
takut.

GenGkey said...

masing2 punya cara sendiri..
gaknye die rase dgn cara camtu org akn igt die..
tp kalo ade org kutuk die kt blog mesti die melenting pastu jd perang antare blogger..
haha..:D

rashid said...

HAi momoy...baru tau, yang momoy ni gadis rupanya...hehe...hmmm, blogger kutuk blogger lain!!! memang tak setuju, tapi, yang selalu buat macam ni adalah dikalangan kawan2 sendiri, yela,tak kan kita tak kenal, lepas tu nak join kutuk...hmmm...sabar je la dengan blogger macam tu...

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ GenGkey
yer...tapi mereka tu sampai hati buat macam tu
tergamaknyer...urm...

@rashid
erkk...nama momoy tu macam jejaka ke dear. hihi...
takpe2...
risau biler blogger disalahertikan oleh masyarakat sebab kes-kes macam blogger nih laa...haish...

caliph shuriken said...

ada jgak yg cmtu ek...

tsaicoutic tranmorphersys said...

hahaha..xde koje la tu blogger tu..modal die diss blogger len...pehal la..aduyaii

Pendapat Syah said...

kalau blh bg linknya..Syah nak tngok..bab kutuk ni meh kita lawan..

p/s : nnti bg linknya..xpun nama blog je..nnti Syah seacrh

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ caliph shuriken
manusia macam-macam perangai

@Pendapat Syah
kalau bagi semua berlumba ke blog dia
up lagi laa traffic dia
Tapi
semalam dia dah ubah content entry dia (edit)
gambar-gambar blogger yang dia tak suka tu pun dia dah tukar gambar lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!