NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Sunday, January 16, 2011

FASTER : Review | Synopsis | Thriller






Salam kawan-kawan

Semalam tengok cerita baru The Rock – Faster kat Mesra Mall. Sebabkan tiket pukul 7.40 pm so agak terkejar-kejar la jugak nak makan then maghrib.


Starting cerita awal-awal lagi dah best - tak lembap. Momoy boleh confirm Faster ni sangat power sebab tak perlu guna banyak senjata yang canggih. Hanya sepucuk pistol untuk membunuh dari awal cerita sampai ending. Kecuali babak flashback dan fighthing antara The Rock dengan salah sorang orang buruannya tu dalam washroom, masing-masing guna pisau.


Tapi oleh sebab ni filem luar so biasa laa kalau Faster ni wajib ada awek yang cun dan sexy. Biar pun sorang dan sekejap jer babak dia tapi dalam cinema tu perkataan WOW kuat gila. Tambah pak cik sebelah yang duduk sebelah Momoy ni. Haha...


Faster ni bagi Momoy tak bosan sebab bukan saja The Rock tu memburu musuh lampau dia. Tapi The Rock turut diburu oleh killer upahan yang handsome dan bergaya (Err... bila killer ni kuar Momoy plak yang cuci mata. Hoho...). So bila The Rock memburu dan diburu ni jadi adegan menarik.


Cerita ni memang ganas tapi ada mesej positive yang director nih nak sampaikan. Kemaafan akhirnya berjaya melembutkan hati The Rock.



I want to talk to you. Today, about Forgiveness. The Road of revenge, is a dead end street. Put down. Put it down, brother. Forgive them! And it’ll set you free.



Dialog ni menyentuh jiwa- ucapan orang buruan The Rock yang dah insaf (menjadi paderi) dalam ceramahnya bila dia nampak The Rock yang datang untuk balas dendam.


Kesimpulan yang Momoy boleh cakap... ini inilah the hardcore movie yang pernah The Rock ni berlakon. Tak rugi RM 11 korang tengok cerita ni sebab dari intro hingga ending memang best. Bagi Faster ni Momoy bagi..



Synopsis:

After 10 years in prison, Driver has a singular focus - to avenge the murder of his brother during the botched bank robbery that led to his imprisonment. Now a free man with a deadly to-do list in hand, he's finally on his mission... but with two men on his trail - a veteran cop just days from retirement, and a young egocentric hitman with a flair for the art of killing and a newfound worthy opponent. The hunter is also the hunted. It's a do or die race to the list's finish as they myster surrounding his brother's murder deepens, and new details emerge along the way hinting that Driver's list may be incomplete. Source- nowrunning


Bagi yang belum tengok, korang boleh ambil feel thriller dari Youtube ni.


5 Comments
Comments

5 tukang comment:

EB said...

BEST!!!
Momoy x bawa eb pn.. jaaat..

Liquid said...

warghh musti tgk neh..!!

NuSaNa NoSa 91 said...

mcm best.. nk tngok la.. ^_^

btw, betul kn.. kemaafan adalah sesuatu yg indah.. segala beban perasaan ilang camtu je.. tp, berapa ramai yg bleh memaafkan dan melupakan?? =.=

ayietouch photography said...

mcm best jek....racun nih....ni yg x senang dduk nih.....kenape lah xde wayang kt k.tgnu nih.....adoyai....

Amy Syaquena said...

Sekarang nie busy nak tengok tv pun tak sempat hu3..nasib la hari nie ada masa free leh la blogwalking he3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!