NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Sunday, January 16, 2011

Make Ubat Gigi Ciptaan Sin Chan


Hujung minggu macam ni apa yang korang buat? Momoy terasa nak pergi melabur selepas dapat SMS menggoda semalam. Baca [Tolong ! Dapat SMS Cuba Menggoda MOMOY !!]


Sebelum ni  Momoy ada kuarkan entry tentang [WEEKEND PROJECT: Sin Chan dan Perangkap Nyamuk]. Lagi project menarik hujung minggu untuk korang cuba iaitu Ubat Gigi Ciptaan Sin Chan~~ Aisehh...Sin Chan lagi. Tersedak Mr. Nakal. Haha...




Apa yang korang perlukan hanyalah:-

2 sudu besar baking soda (Bahasa Omputih cakap serbuk penaik. Hihi…)
½ sudu teh serbuk Cinnamon
1/3 sudu the serbuk Fennel
Sedikit Sea Salt
5-6 titik Tea Tree atau Peppermint Essential Oil
1 sudu besar minyak kelapa dara (virgin coconut oil)


Ubat gigi ni bukan jer bau best tapi juga free dari semua harmfull chemicals dan filters. Kalau nak ada rasa manis korang boleh tambah Stevia powder. 


Jika korang nak guna ubat gigi ni dengan kerap, adalah lebih baik korang cuma gunakan baking soda 2 kali seminggu. Hari lain korang boleh skip dari gunakan baking soda tu. Kenapa? Sebab kalau terlebih baking soda tu sebabkan gigi korang sedikit harsh.


Apa yang korang perlu buat hanyalah campurkan semuanya sekali dan simpan dalam bekas kedap udara. Boleh juga tambahkan sedikit coconut oil sebelum korang gunakan ubat gigi ciptaan korang tu. Muahaha… 




"Selamat Mencuba !"



12 Comments
Comments

12 tukang comment:

! Encik Nakal ! said...

adehhhh~~btl ker ni momoy

~~lain mcm jer

hahahahahaha

ayienchan said...

nampaknye lepas nih ak pyh beli ubat gigi lagi lah.hihiiii ;P

ayietouch photography said...

bagus2....leh try nih.....hehe

Abhamz said...

salam, memang kreatif...

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ ! Encik Nakal !
boleh ler cuba try test dulu. hoho..

@ ayienchan
yer...jimat duit

@ ayietouch photography
ye tak nih nak try =)

@ Abhamz
salam. sama-sama
cuba laa...

EB said...

Assalamualaikum..
Slmt tnghari dear..

Waaa.. hbt ni...
Nnti kta bt kilang la eh..
Kita kuarkn ubat gg mcm ni..
OK.. ^^v

papabear said...

momoy boleh buka kilang ubat gigi lah leaps nih :P

ieMa ackLes said...

rajinnya buat ubat gg sendiri..
iema ni jenis pemalas, so beli jela..
hihi

Tungau Ijau said...

mau try nih! hoohohoh

ceritasekupang said...

menarik ni...

.::: Princess MOMOY :::. said...

@EB
Waalaikummussalam
hihi...boleh boleh
EB kuar modal
untung EB 40% MOmoy 60%
wahaha...

@papabear
isk...ramai yang suh buka kilang
banyak permintaan ni. haha..

@ieMa ackLes
takde keje boleh buat ni =)

@ Tungau Ijau
jom jom try

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ceritasekupang
menarik boleh laa cuba try dear ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!