NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Tuesday, December 28, 2010

Cerita Momoy Tentang NEGATIVE COMMENTS Ketika ber Blog


Cerita 1

Semasa BW Momoy pernah baca satu blog ni (dirahsiakan) yang membuat GA tapi telah di cancel kan owner blog tersebut. 

Bayangkan ramai bloggers yang comments betapa kecewanya diaorang sebab dah bertungkus-lumus cuba ikut syarat-syarat GA tu tapi GA tu dah cancel. Memang la sedih kan (T_T)

Korang tahu kenapa owner tu cancel GA yang dia buat? Hanya satu sebab yang bagi Momoy remeh tapi bagi blogger (owner) tersebut telah ‘makan dalam’ (kata orang). 

Hanya disebabkan dia terbaca satu entry ketika dia BW yang mengatakan blogger-blogger jangan buat GA kalau tak mampu beri GA kereta, kondominium atau duit yang ratus riban! 

Sebabkan hal tu tapi dia dah hancurkan hati ramai follower dan blogger lain.
Ramai juga la blogger yang beri semangat pada owner tersebut termasuk laa Momoy. 

Dan itu la comment Momoy yang paling panjang pernah Momoy tulis korang tahu. Tapi selepas comment Momoy tu blogger tu beri macam-macam alasan lain yang tak masuk akal kenapa dia cancel GA tu. Hmm… ikut awak la dear. Hak kamu =)



Cerita 2

Ini terjadi pada diri Momoy sendiri. Baru masuk minggu ke-2 berblog tapi Momoy dah kekurangan idea. Tambahan pula Momoy tak tahu fungsi auto-post. Baca entry [How Princess MOMOY Performance for 1st Month?]


Korang tahu apa yang Momoy buat? Momoy ikut tips otai semasa Momoy BW iaitu masukkan berita online sebagai salah satu entry jika kekeringan idea. Momoy ikut - cuba korang lihat entry ni.

[PNB : Agihan ASN3 Enam Sen SeunitDate Post : 25 Nov 2010 
[WTH! Beli Telefon Bimbit Mainan RM300!] Date Post : 26 Nov 2010 
[Giveaway Kecantikan #5] Date Post : 26 Nov 2010
[2nd Award Received] Date Post : 26 Nov 2010

Momoy beri credit pada sumber yang Momoy copycat. Momoy juga buat ulasan tentang news tu (sikit… tak laa banyak). Tapi Momoy tersalah langkah. 

Cuba korang cari kat mana silapnya sehingga Momoy ditegur oleh seorang blogger di shoutmix. Katanya, “Macam baca berita jer blog ni”.

Ya. Masa dan date post entry tu sangat rapat. Korang nampak? 3 hari berturut-turut entry news jer.  Momoy mengaku. Momoy patah semangat? TIDAK! Sebaliknya Momoy amat-amat berterima kasih pada blogger tersebut sebab kata-katanya tu buat Momoy sedar tujuan Momoy berblog. Kalau Momoy terasa mesti korang pun dah tak baca entry ni sekarang =)

Tapi kan korang tahu, ayat blogger tu memang Momoy tak dapat lupa sampai sekarang tau sebab betul kena tepat pada Momoy. Hehe…

So, itu dua cerita tentang Negative Comments ketika Momoy berblog. Korang pernah alami tak? 

P/s : Betul ke ada orang kata hati kena kuat bila BW? 
        Dapat [negative comment: Macam mana nak handle?]


80 Comments
Comments

80 tukang comment:

noreed said...

sy pernah gak momoy. tp turn it in +ve way n pikirkan mereka tak berniat nak jatuhkan kita sekadar untuk memberi nasihat manja2. pernah gak ada org tinggalkan msg ala2 lucah kat shoutmix sy.malas mahu layan just delete kan aje. so dont feel down, coz i know u will survive.

syira aka sepatu hijau said...

salam


anggaplah itu hanya sebagai pembakar semangat utk kita terus berblog :)

aNnE said...

betoi..kena kuatkn hati..kena tahan je.huhu

Faizal n Fashitah said...

Biasa la kes camtu. most of bloggers skarang ni nakkan originality setiap entry orang. That's why kalo saya takde idea nak buat entri, saya blogwalk je huhu XD

ferry said...

hehe..kesian momoy..takpe..belajar sikit-sikit dalam dunia blog ni..

shada wentz said...

hehe..jgn sedeh2.
actually dunia blogging ni mcm real life jugak. kne deal dgn macam2 jenis org dan karenah. sabar eh? :)

Ummi Izzah said...

biasalah tu..
kena kuatkan hati...
jgn terlalu cepat terasa hati...
asam garam dunia blog..
mcm ni lah!

z.u.n.a.i.d.a said...

amy mmg kuat semangat!
teruskan dear!
gO mOmOy gO!

.::: Princess MOMOY :::. said...

@noreed
thx dear =)
dapat msg yang bukan2 ? erkk...betul tu jgn layan org macam tu dear. bahaya kan

@syira aka sepatu hijau
hehe...betul tu dear...
sape lagi nak meriahkan dunia blog kalau bukan kiter. hehe...

@ aNnE
yer...tahan dan betulkan apa yang salah =)

@ Faizal n Fashitah
bila entry tu datang dari so kita tahu sejauh mana keupayaan kita =)
thx for comment

@ferry
baikkk dear =)
oh rindu sama kamu....sudah lama tenet meragam
cuma dapat autopost jer banyak.

@ shada wentz
tu la =)
kalau suma ok jer....tak best la plak kan
lamanya kamu menghilang. rindu ngan kamu shada...

@ Ummi Izzah
hehe...bila berblog hati dan otak kena lapang, terbuka dan boleh accept apa yang org comment =)
baru best kan sis

@ z.u.n.a.i.d.a
hehe...thx zue. kalau de banner lagi best. hee ^^

MisZ Aien said...

nasib baik momoy kuat smangat eh...

Siti Safiyyah said...

itu kire okay dah tu dia cakap leklok daripada ade tu yg serang direct siap kutuk2,,lagi lah ase bernanah jiwe je..hehe, tapi saya setuju dgn awak..kene kuatkan semangat kalau nak berblogging.. ;)

Anonymous said...

purchase soma generic somatropin buy - soma drug fiction

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online sweden - buy tramadol online no prescription mastercard

Anonymous said...

how to buy xanax online legally one time xanax drug test time - xanax withdrawal long does take

Anonymous said...

generic xanax xanax for travel anxiety - xanax overdose bluelight

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 100mg long - tramadol ultram narcotic

Anonymous said...

buy tramadol online to buy tramadol online - buy tramadol with paypal

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg narcotic - dosage for tramadol 50mg

Anonymous said...

carisoprodol without prescription carisoprodol 350 mg tablets information - carisoprodol soma high

Anonymous said...

xanax online xanax bars order - mixing xanax and alcohol side effects

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg and alcohol - 800 mg tramadol overdose

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl for dogs - tramadol withdrawal+muscle aches

Anonymous said...

xanax antidepressant xanax and alcohol long term - xanax 1 mg rp

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosage compared vicodin - tramadol 450 mg

Anonymous said...

xanax online long does 2mg xanax xr last - xanax maximum dosage

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg breastfeeding - carisoprodol schedule iv

Anonymous said...

buy tramadol cod overnight generic drug for tramadol - tramadol hcl versus hydrocodone

Anonymous said...

generic xanax xanax effects central nervous system - xanax bars peach

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose 200mg - tramadol 200mg er

Anonymous said...

alprazolam mg xanax colors - xanax sleep

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online cod overnight - buy ultram tramadol online

Anonymous said...

carisoprodol online soma 350 mg tablet - soma carisoprodol tablets dosage

Anonymous said...

xanax online overdose with xanax and alcohol - xanax withdrawal symptoms timeline

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol ld50 - flumazenil reversal of carisoprodol (soma) intoxication

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online with paypal - cialis daily use effective

Anonymous said...

order cialis online canada buy generic cialis online usa - cialis daily sale

Anonymous said...

buy cialis from canada generic cialis e20 - buy cialis cheap prices fast delivery

Anonymous said...

xanax online xanax for anxiety and stress - xanax pregnancy

Anonymous said...

buy cialis online in usa order cialis online australia - generic cialis made in us

Anonymous said...

xanax online klonopin xanax and alcohol - xanax withdrawal natural remedies

Anonymous said...

tadalafil no prescription cialis online without prescription-usa - levitra vs cialis reviews

Anonymous said...

cialis online generic cialis from usa - price for cialis 20mg

Anonymous said...

cialis online cialis vs viagra - cheap cialis viagra

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 tramadol high opiate tolerance - order tramadol online 100mg

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol (ultram) shelf life - tramadol 50 mg #20

Anonymous said...

tramadol 100mg tramadol dosage 150 - suboxone tramadol high

Anonymous said...

buy tramadol tramadol zolpidem - tramadol withdrawal and sneezing

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 93 58 - order tramadol for pets

Anonymous said...

buy tramadol day 2 tramadol withdrawal - tramadol withdrawal tips

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 100mg side effects - tramadol no prescription free shipping

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol 50mg tablets cost - tramadol withdrawal tiredness

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg recommended dosage - buy 200 mg tramadol online

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg is it a narcotic - tramadol legal to buy online

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol order tramadol online with mastercard - tramadol dosage for opiate withdrawal

Anonymous said...

buy tramadol recovery from tramadol addiction - purchase tramadol usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 order cheap tramadol cod - buy tramadol online for dogs

Anonymous said...

lorazepam 1mg lorazepam ratiopharm 1mg nebenwirkungen - ativan snorting

Anonymous said...

discount christian louboutin 322499 Chanel Outlet 925172 Louis Vuitton Bags 249170 http://chanelhandbagsonsale.cabanova.com/

Anonymous said...

Gucci Handbags 352421 Gucci Outlet 243276 Burberry Bags 681309 http://cheaplouboutinshoes.cabanova.com/

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#49853 ativan uses and dosages - many milligrams ativan overdose

Anonymous said...

Louis Vuitton Bags sale 648322 Louis Vuitton Bags sale 155772 Gucci Outlet 639544 http://cheapburberrybagsonline.cabanova.com/

Anonymous said...

http://staam.org/#90723 tramadol overdose risk - tramadol vs vicodin

Anonymous said...

buy xanax online xanax withdrawal paranoia - buy xanax online us

Anonymous said...

buy xanax online much does generic xanax cost walmart - drug test with xanax

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online cod only - tramadol kali 083 dosage

Anonymous said...

Burberry Outlet 79659 Burberry Outlet 752936 Louis Vuitton Handbags 341118 http://cheapburberrybagsoutlet.cabanova.com/

Anonymous said...

christian louboutin outlet store 61642 Hermes Bags 875156 Discount Louis Vuitton Bags 769248 http://guccihandbagsforcheap.cabanova.com/

Anonymous said...

Hermes Outlet 951037 Hermes Outlet 173233 Burberry Bags online 328652 http://guccihandbagsforcheap.cabanova.com/

Anonymous said...

cheap christian louboutin shoes 469305 Chanel Outlet 946138 Louis Vuitton Bags sale 83470 http://pinterest.com/louboutioutlet/

Anonymous said...

christian louboutin outlet online 723338 Gucci Bags online 869078 Chanel Handbags on sale 538580 http://discountlouisvuittonbags.cabanova.com/

Anonymous said...

http://staam.org/#36750 what dosage of tramadol should i take - tramadol acetaminophen high

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg injection - buy tramadol cod personal check

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addiction cure - tramadol 50 mg price street

Anonymous said...

hermes bags 761064 Hermes Birkin sale 46765 hermes purses 8437 http://hermesbagsoutletsale.cabanova.com/

Anonymous said...

generic tramadol online tramadol addiction in dogs - tramadol overdose 1000mg

Anonymous said...

buy xanax online buy alprazolam online mexico - xanax online drugstore

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#3880 long does 1mg xanax kick - how get xanax online

Anonymous said...

xanax cost xanax side effects on kidneys - what's considered overdose xanax

Anonymous said...

Your post offers verified helρful to us. It’s really helpful anԁ
you really aгe obviouѕly extгemely educated οf thiѕ type.
You get еxροѕеd mу oωn sіght to
be able tο numerοus thoughts about this рarticular subjeсt along with intгiguing аnd strong
content.

Нere іs my page viagra online
Here is my blog post - viagra online

Anonymous said...

http://www.achildsplace.org/banners/tramadolonline/#3483 buy tramadolwith cod - buy cheap tramadol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!