NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Sunday, December 5, 2010

MONSOON CUP 2010



Hambar. Tu jer yang Momoy boleh kata biler tengok suasana event Monsoon Cup 2010 yang berlangsung kat Pulau Duyung, Kuala Terengganu- Terengganu. Hujan plak sepanjang hari buat acara hari tu macam berterabur jer.


Start bertolak hujan tak berhenti-henti

Kapal layar pun malas nak belayar



Semalam Momoy ngan kawan ke KT semata-mata nak tengok Monsoon Cup 2010. Tapi betul-betul hampa sebab tak ada apa yang menarik. Urmm.. minta maaf laa orang terengganu yer. Momoy jujur. Yang nampak menarik cuma acara memancing jer...


Best tengok orang mancing sampai kan ada plak orang kat situ tak perasan yang kereta dia dah dinaiki selut dalam sebab hujan.  Maka, jadi acara tolak-menolak kereta plak. Hehe... Momoy amik gambar tapi nampak sangat-sangat la tak menarik sebab hari hujan. Cuma sempat snap dalam kereta jer sebab takut HP rosak kena hujan. Bukan waterproof.


Acara tambahan Monsoon Cup 2010


Tapi memang nampak sedih bila tengok banyak payung-payung besar (khemah) untuk acara yang organizer dah plan tapi sebab hujan so tak dapat nak run. Maka, tinggal payung je la.








Cuma yang Momoy kata kat member, "Orang Terengganu nih memang suka main hujan ker ?" Kawan Momoy balas,"Kalau buat hari lain bukan Monsoon Cup ler" Betul jugak eyh...


Sebabkan hari hujan, Momoy tak berpeluang nak naik bot tambang free. Hmm...sedih jer rasa. Huhu... (T_T)




Sumanya berpayung. Memang sejuk sampai ke tulang


Hari nih hari last Monsoon Cup tu. Sape2 yang nak g sempat lagi nih. Sorry yer. Gambar-gambar yang Momoy attach ni bukan Monsoon Cup 2010 tapi banyak gambar suasana jer sebab malas nak turun dari kereta. Hujan =.= 


Jumpa lagi lain kali. Hehe...


Jom balik...Momoy pun basah kena hujan







11 Comments
Comments

11 tukang comment:

Fiqah Alias said...

heee~ mujo fiqah x p ganu...klo x..mesti fiqah pon basah kene ujan jugsk nie...huhu...fiqah kat perak nie pon ujan jer...nk jenjalan pon x best...(~.~)

Vintage Rose said...

ish..time2 hujan ni mne best nk wat pape event..even mjlis khwin pon baik buat awal bulan 11 ke ape bru la sume brjln lncar..

Liquid said...

ouh name pon monsoon, msti kene taufan monsoon kan eheh

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Fiqah Alias
tu la ...sini ari2 hujan. huhu...

@Vintage Rose
ayat tu juga ler emy tanya2 kat kawan2
tapi diaorang kata mmg sengaja buat time monsoon sebab angin kuat

@Liquid
Tu la pasal...sejuk giler...mengiggil je even dok dalam kete

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Fiqah Alias
tu la ...sini ari2 hujan. huhu...

@Vintage Rose
ayat tu juga ler emy tanya2 kat kawan2
tapi diaorang kata mmg sengaja buat time monsoon sebab angin kuat

@Liquid
Tu la pasal...sejuk giler...mengiggil je even dok dalam kete

ferry said...

best la men ujan

sekamar rindu said...

salam....

peminat lumba kapal layar rupanya..
biasalah skrg musim hujan..tu kadang2 mengganggu orang ramai nak datang tengok...

P/s: menarik juga acara tambahan tu..hihihi

Luffy said...

woww..tak pernah g monsoon timur laut cup..haha..:pp

nanti next time jom g sesame momoy..ngee.~^^

Luffy said...

nak bagi lagi senang org nak komen ikot care ni k..

Pergi DESIGN...pastu SETTING..pastu COMMENT...then click NO dekat SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENT..^^

Anonymous said...

hai...
monsoon cup memang main time hujan, namanya monsun.erm..len kali datang KT contact la i. 0197447145 (aini). member DTA (KuiTTHO) 2001-2004 dulu. ingat kan. facebook i aini nor.k bye .

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ferry
balik tu terus demam. hahaha...

@Luffy
thx dear

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!