NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Friday, December 17, 2010

Japan SMILEYs cute text ^^







Momoy percaya ramai antara kita ni suka guna cute text smileys. Korang kalau ber BW mesti perasan yang blogger-blogger khususnya blog awex-awex mesti ada smiley yang di create dari text kan. 





Momoy pun suka jugak… yang paling kerap Momoy guna adalah ^^   (T_T)   =.=   (x_O)





Kenapa guna cute text smileys nih? Jawapan mudah sebab untuk menggambarkan perasaan tapi dalam bentuk yang comel. Betul tak korang. Wee...







Kalau korang nak tahu, awex-awex Japan (Taiwan dan Korea juga) paling banyak sekali guna cute text smileys nih. Tak kira laa sama adalah pada card, biler borak-borak (secara online), SMS dan macam-macam la untuk tunjukkan emotions diaorang. 





Hinggakan kat Japan mereka ada smiley dengan maksud tertentu contohnyer  bagi greeting (ucapan). Dari greeting selamat pagi, tengah hari, petang, malam, dah makan ke belum, saya nak balik rumah, saya sedih, marah, jemput makan dan macam-macam la. 





Haisshh…memang banyak la… Senang cakap setiap perbuatan atau ayat ada je smiley dengan maksud masing-masing. Whoaa…dasyat kan?!





Japan cute text smileys juga dikenali sebagai ‘kaomoji’ yang banyak sekali digunakan dalam mail personal. 





Japan ada beratus-ratus smileys tapi kat bawah nih Momoy hanya bagi beberapa contoh yang basic sahaja. So kepada yang fanatic ngan cute text smiley nih boleh ler bertindak yer…



(^_^)          Laughing


(>_ 6)          Troubled


 (^_^;)          Troubled


 (ToT)              Crying


m(_ _)m         Apologising


(^^   or  (^^;)     Shy

( ̄ー ̄)        Grinning

 (≧∇≦)           Joyful

( ̄ ̄;)       Surprised

(#^.^#)           Shy

▽`*       Infatuation

(ーー;)            Worried

 (*^^*)      Joyful

 (^▽^)          Laughing

━━━(゜∀゜)━━━!!!!!   or  (゜∀゜)     I think it is “I’m here!!!”, but I just don’t         
            really know!

 (´ω`)       Snubbed

( ゚ Д゚)     Shocked

(・∀・)         Laughing

 (T▽T)      Crying

 (*m)          Dissatisfied

( ´`)    Laughing

(⌒▽⌒)       Laughing

(^v^)      Laughing

ヽ(´ー`)┌   Mellow

’-’*)            Laughing

(’A`)             Snubbed

(゜◇゜)         Surprised

 (*°°)=3        Infatuation

 ( ω)  or  ( ω)      Joyful







- T.H.E E.N.D -




Selingan...


Momoy nak ucapkan terima kasih sudi support Momoy yer =)
Really appreciate vote kamu semua.






Momoy akan balik KL sebab ada cosplay event [klik sini] ^^ Rindu korang suma nanti (T_T) 






Costume Hatsune Miku [klik sini] pun comel juga kan ?!








Suma picture ehsan dari Google <3



P/s : Jumpa korang di sana yer ^^

14 Comments
Comments

14 tukang comment:

Liquid said...

cute jek smiley2 tu eheh

kerangRebus said...

kiut! leh pakai kat fesbuk gak eh?=_=

caliph shuriken said...

kawaii ne
(n_~)v

ferry said...

nak kena hafal ni momoy..
tak pun kopi pes je dari blog momoy..senang,,hihi

aki.tilu said...

jumpa anda d sama,..hehe,.. aki pegi jugak!

lynn angel said...

comeynyer.. sgt cute mereka2 ini.. :)

nazfa said...

wahhh superbb!! nice cosplay! ;)

btw, mana diorg tempah baju2 buat sume ni..huhu

Lis Amir said...

banyaknyerrr. tak pernah tau pun. slalu guna +_+ jer. haha

Heidi Shafiq said...

wahh.. bagus la ko ni.. :)

tsaicoutic tranmorphersys said...

perghhh cosplay..cayalah ....smiley sememangnye cute..(^-^)

Kenzo@MrConteng said...

momoy! smileee~~~ (^-^)

IFA Athirah said...

wah!sronok tgk text smiley tu.blh la gune jugak dlm sms http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

biskut said...

lau Moy nak praktis leh gak tuh..

dowank kan krea8if2 giler...

FareedSairi said...

sik momoy, den nak tanya. cik momoy da daftar di blog admin lum?kalo belum memang tak tersenarai. kalo dah, bole bgtau bila n blog admin mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!