NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Tuesday, December 28, 2010

Saya Blogger TERENGGANU

Salam para blogger,

Saudara bro Azman Roslan ada buat satu entry untuk mengumpulkan blogger-blogger mengikut negeri. Menarik tu!

Untuk join [Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri] , korang hanya perlu:

  1. Tajuk entri : "Saya Blogger ___________" - sila gantikan nama negeri korang
  2. Link ke blog ini - wajib 
  3. Nama korang - nama manja atau glamer
  4. Status korang - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..
  5. Cara hubungi korang - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.
  6. Daerah/Jajahan - di mana korang tinggal
  7. Tempat tinggal korang - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.
  8. Apa yang menarik di tempat korang - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..

So, Momoy mulakan dahulu...
Princess MOMOY 



Blog Princess MOMOY ni bagi kategori blogger negeri Terengganu. Ada banyak juga nick name Momoy iaitu Momoy | Emy | Amy Cheng 

Status terkini - Absolutely single! Haisshh... Promote diri kah ini? Muahaha.... Bukan berdarah raja tapi Melayu tulen. 


Momoy anak sulung yang agak keras kepala dan degil. Isk...isk... Momoy memang so in luv JAPAN | KOREA yang korang pun boleh lihat sendiri di blog Momoy ni ^^ Dan sekarang Momoy bekerja di Terengganu. 

Selain blog Princess MOMOY  ni, Momoy juga suka ber Facebook, YM dan berforum. Kadang-kadang Momoy suka juga baca email yang diberi kawan-kawan.

Walaupun bukan berasal dari Terengganu tapi bila dah bekerja kat sini, Momoy jatuh cinta ngan orang tempat ni. Kat Terengganu ni, Momoy stay dan bekerja di Kerteh


Kat Kerteh ni ada banyak sangat pantai yang cantik. Sape-sape yang nak datang support sendiri ke pantai Kerteh ni amat laa dialu-alukan.


Pantai kat Kerteh. Sepanjang jalan kat Terengganu ni dikekelingi oleh pantai...


Oleh sebab Kerteh ni adalah oil and gas industry, kadang-kala bila malam Momoy suka berjalan untuk menghayati keindahan lampu-lampu dari tempat kerja Momoy tu =) 


Night view salah satu plant kat sini


Macam Istana Balqish tak. Heheh... Inilah tempat kerja Momoy. Momoy bangga sebab kerja dalam tu. Hehe...

Buat blogger-blogger sekalian, Momoy ucapkan Selamat Berkenalan =)


Picture source from Google
21 Comments
Comments

21 tukang comment:

Mr.IX said...

singgah2 kat blog org ganung kiter ni....

siap ngan follow skali ni....heee


p/s: orang kater org ganung ni comey2....

caliph shuriken said...

smpat jgak ek wt 1 entry ^^

mish cokat said...

hhe..saye tak buat ag bnde nih. kemalasan mnyelubungi. hehe, btw, saye blogger JOHO.. *nk jgaaaakkk

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Mr. IX
heheh...selamat kenalan yer =)
momoy follow back

@caliph shuriken
5 minit entry ni after balik dari meeting tadi. haha...
time lain tenet takde line

@ mish cokat
salam kenalan dear =)
thx for comment yer

Fiqah Alias said...

owh dear...ganu uper2 nyer princess momoy nie..hik3..=)

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Fiqah Alias
yayy! lama x jumpa fiqah...
yer...momoy blogger ganu =)

iqbalhakimi said...

saya org ganu jugak..boleh kenal?..hehe =D

honeyvsbee said...

erm bee pernah pergi bercuti ke ganu tapi tak de pemandu pelancong tak tau nk pergi mana..bee pergi ker masjid kristal, dungun, batu buruk , kita orang dari perak pergi ganu balik kl , bayang kanlah..huhu

NuSaNa NoSa 91 said...

yeahhh~ trg tetap di hati.. tehehehehehee~ ^_^

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ iqbalhakimi
hehe...salam kenalan dear =)

@ honeyvsbee
Terengganu pantai yang paling terkenal di DUNIA ialah PULAU PERHENIAN. len kali bee ke sana tau

@NuSaNa NoSa 91
Even bukan orang sini tapi suka dengan tempat ni =)

Aki said...

aki pun nak wat jugak la,.saya blogger sabah :P

ahmad jo said...

kalu g kerteh biasa lepak2 kat mcd la.. study situ smpai subuh... hehe

Farah Hanim said...

hee ~
salam perkenalan :D

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Aki
oh...aki sabah bah...hehe
tak pandai la momoy nak cakap sabah...kalau sarawak tahu laa...

@ ahmad jo
hah...yeke...hehe...rajin betul

@ ahmad jo
salam kenalan juga dear dari momoy

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Farah Hanim
salam kenalan dari Momoy =)
thx for comment

duan lang said...

ehem2...org kerteh tu..jum la tgok wayang..hahaha

.::: Princess MOMOY :::. said...

@duan lang
haha... jom jom

MisS NadRAH said...

salam kenal org ganu=)

IrRuAn said...

Pasukan bloger ganu...senyum sokmo

rashid said...

Wah...kire nak jadi orang ganu wannabe la nih...haha...saya orang joho wannabe...kehkeh

BuLat i2 CirCLE said...

rmai kew org ganu jg blogger?hehe...sy pown org ganu gk..hek2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!