NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Wednesday, December 1, 2010

PENDAPATAN TERUMPUK NUFFNANG - Biasa atau Luar Biasa ?

Salam

Hari nie adalah minggu ke-3 Momoy berblog. Tadi Momoy buka web nuffnang. Terkejut biler dapat pendapatan terumpuk dari Nuffnang seperti di bawah nih. Kenapa Week 3 nie x sama macam yang selalu Momoy dapat ??? Kawan-kawan pernah x alami benda macam nih ? Momoy x faham satu habuk pun aper benda tu. Huhu…

Cuma ader sket info dari Nuff pasal ‘Pendapatan Terumpuk - Pendapatan terumpuk merupakan pendapatan yang dijana daripada kempen mCPM yang sedang berjalan di dalam blog anda. Jumlah pendapatan ini hanya akan digabung bersama jumlah pendapatan semasa anda selepas kempen mCPM tersebut tamat.

WEEKk 3 

Dalam kepala Momoy sekarang nih ngah ligat berfikir...

Aper benda tu ?

Momoy nak kena buat aper ?

Aper yang En. Nuffnang nak dari Momoy ???


Nie Momoy copy dan paste ke blog Nuff (Week 1 dan Week 2) untuk korang tengok perbezaannyer. Momoy yang newbie nie x faham laa sangat2 dan mohon jasa baik korang explain ler sket2… huhu…thx kawan2. Momoy sayang korang =)

WEEK 2




WEEK 1

P/s: Sorry kengkawan... comot sket attachment tue - x pandai edit


UPDATE : Rupanyer ini la BE yang disebut-sebut otai selama ni... silly me =.=
              Much thx kawan2 =)

18 Comments
Comments

18 tukang comment:

tiqaa said...

momoy, kat atas tu (3rd week) barulah dipanggil BE. yg 1st & 2nd week tu, cpc click. iklan yg org click2 kat page momoy tuh.
kalau dah dapat BE nih, kena maintainkan or upkan traffic,

kalau salah jgn mara ye. tiqaa pun tak reti sgt pasal nuffnang nih. :)

kalau nak lagi info usha belog dahlia journal kay? tiqaa sllu usha sane. hehe ;p

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh yeke...momoy dah edit buang word BE tue
thx tiqaa...really help =)

Vintage Rose said...

kalo gne BM, die ckp pendapatan terumpuk..hihi.. kdg2 org x fhm..pkai la english, so akan show BE kt sana..wahhh..lpas ni momoy kne up traffic lebih lg tuk mentenkn BE tu, kalo x t jd ME dh x best la hihi

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Vintage Rose
Oh...itu rupanyer BE
Silly me...haha...thx kawan2

Far8 budak baik said...

momoy farid pun tak pandai..
tapi kalau nuff ni awl awl time kita
dftr je dpt byk kn..pastu ciput je..
baik guna google adsense..
(kwn aku yg ckp gini)=)

ferry said...

yeay..bole blanja..

iLa SaHaR said...

macam banyak la pendapatan terumpuk tuh bole belanja banana split nie.. hehehe

apih el nino said...

Banyaknya BE dia. Share la sikit sini. Hehehe...

biskut said...

tak yah buat apa2 lau dah dapat bonus macam tuh,juz rajin2 upkan traffic,mana tau nuff nak bagi bonus lagi..

ferry said...

biasa blogger baru memang dapat nih..untuk naikkan semangat.kalau nak maintain kena ikut syarat-sayarat dia..okeh?

iqbalhakimi said...

baguslah dah dapat be..cepat uh..hehe

prince kais said...

congretz~~
momoy dh dpt BE..
lumayan tu~~

Nadia (: said...

cemana momoy buat untuk dapat BE tu ?

Luffy said...

macam mane momoy dpt BE..
sy rase momoy rajen promotekn pasal iklan2 tu r..tu dpt BE cepat..
sy dh sebulan blogging xdpt2 pon..wuwuw

miss minn said...

momoy...BE ni lebih lah sikit $$$$ dapat berbanding iklan biasa...kita satu kejayaan jugak lah kalau dpt BE nih! :D

BuLat i2 CirCLE said...

pe 2 nuffnang??sy xtau..bru je nk nain blog slps fb n lain2 dh m'bosnkn..hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Far8 budak baik
thx dear
tapi buat masa nih nak tengok prestasi ngan nuff dulu

@ferry
hehe...momoy banjer ferry eskem coklat

@iLa SaHar
hehe...meh laa datang sini

@apih el nino
amik la ...ada 1 jer tu

@biskut
oo...okies dear
thx u

@ferry
baik otai. momoy follow instruction ferry

@iqbalhakimi
tak tahu la cepat ke lambat
minggu ke-3 en nuff bagi

@prince kais
hehe... =)

@Nadia
urm...ntah laa dear.
momoy berblog macam biasa jer

@Luffy
promote iklan?
tak laa...iklan tu yang kuar sendiri
waaa....

@miss minn
oh yeke...hehe...suke...suke...suke...

@Bulat i2 CirCLE
nanti momoy buat entry pasal tu biler momoy dah faham ok dear
thx for comment

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!