NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Friday, December 31, 2010

Banana Milk Korean



Kepada peminat cerita Korea/ Japan mesti selalu lihat yang diaorang ni suka sangat kan minum banana milk. Banana milk ni sebenarnya adalah national drink di Korea (juga Japan). Momoy tengok pun macam best jer. Huhu...




Banana milk ni juga adalah minuman yang paling popular sekali kat Korea. Rasanya lebih kurang milk juice. Whoaa... 




Korean banana milk ni memang berkhasiat dan ada banyak favour yang boleh dipilih pula tu.




Ramai korean famous artist yang jadi duta banana milk ni termasuklah Girl Generation


Dalam 6.76 oz (bagi setiap 1 serving tu dapat bekalkan 6.76 oz / FOR 1 SERVING. INGREDIENTS: milk, High Fructose, corn syrup, sucrose, skim milk powder, whey powder, carrageenan, mono and di glycerides of fatty acids, guar gum, gardenia yellow, annatto extract - Souce: koamart




Bagi masyarakat Korea, banana milk ni memang dah sebati dalam lifestyle diaorang. Seperti yang korang semua tahu yang orang Korea/ Japan memang terkenal suka pada benda yang baik untuk kesihatan dan skin diaorang. Momoy pun amat-amat la jeles dengan kehalusan kulit diaorang =.= Haishh...



바나나맛 우유 adalah brand bagi korean banana milk yang paling best sekali ^^ Macam mana nak sebut jangan tanya Momoy tapi memang brand ni la yang selalu dijumpai. Hehe... 



Bukan tu saja, manufacture kat sana juga guna artist yang famous bagi commercial diaorang. Tak percaya? Tengok banana milk commercial dari Youtube ni.


video



5 Comments
Comments

5 tukang comment:

caliph shuriken said...

nk satu.. blanja bole? ;p

duan lang said...

mcm sedap jer..hehehe..momoy,,,saye tag momoy..tp tatau la sempat x lagi...cepat join...
http://wangwangsenbei.blogspot.com/2010/12/malu-betul-kenangan-2010.html

zaidi zaim said...

ermm.... best jugak ek minum time2 hujan camni ek.. ade resipi dia tak... hua huahua...

dillataib said...

ni minuman fav saye.!

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ caliph shuriken
boleh jer dear. jom g korea =)
hihi...

@duan lang
oh yer...
thx dear
momoy akan cuba join. tenet tak elok sangat. hujan memanjang

@ zaidi zaim
ada. nanti momoy posting. tapi jangan tak buat plak. hihi...

@dillataib
sedapkan dear =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!