NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Wednesday, December 8, 2010

AMAZING JAPAN : Rice Art ! Whoaaa....

Salam my dear.


Momoy pelik ngan petani-petani kat Jepun nih. Tak tahu ler Momoy either orang Jepun nih boring tak ader keje atau banyak masa kot. Tapi mereka betul-betul AWESOME ! Kalau korang tak percaya korang boleh scroll bawah.



Sebelum padi masak...


After padi tu dah menguning


Bukan yang tu jer...tapi sebenarnya ada banyak lagi rice art nih. Contohnyer...



Bentuk kumbang. Hehe...

Mengabdikan gambar awex sendiri kot

Hebat kan ?! Korang masih tak nak ngaku. 
Rice art nih bukan dilukis atau diwarnakan kat batang padi tu tapi ditanam dengan batang padi yang berlainan kaler. Korang tak percaya ? Tengok nih...





Bukan senang eyh...nak kena plak fikir camner nak tanam rice art nih. Yela...sawah padi tu bukan nyer kecik! Biler dah tanam kena plak monitor tumbesaran rice art nih. Result nak menjadi dan rice art pun nak kemas! Paling teruk kalau plan nak buat art lain jadi lain plak. Hoho... 


Credit picture to http://www.tektuff.com/
5 Comments
Comments

5 tukang comment:

Kenzo@MrConteng said...

wow gempak siot! macam msenang je dia buat~ kreatif betul!

ferry said...

cantiknya..nak buat guna lalang plak

caliph shuriken said...

nice sharing ^^

~cUmIeChIqI~ said...

waahhh,..nak buat depan rumah boleh x??

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Kenzo@MrConteng
tu la...bukan senang nak buat camtu . pastu nak jaga plak. isk2

@ferry
lalang ader byk kaler ker ferry...hoho...

@caliph shuriken
sama2...sharing is caring

@CumieChiqi
best jugak idea tue dear =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!