NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Sunday, March 13, 2011

Kenapa mereka benci Anwar Hadi?




Assalamualaikum kawan-kawan.


Terjumpa video oleh 4 orang pengecut yang benci Anwar Hadi dengan melampau. Kenapa mereka benci Anwar Hadi? Momoy pun tak faham kenapa. Tapi kenapa Anwar Hadi? Siapa Anwar Hadi?






Siapa Anwar Hadi?


- Anwar Hadi seorang blogger juga vlogger yang aktif (juga comel)
- Orang Kedah. Berumur 20 tahun.
- Mula aktif dengan video Youtube.com pada 21 December 2010.
- Penuntut oversea (Sydney) yang fluent berbahasa Inggeris. Tapi masih 
  cintakan bahasa negerinya- Kedah!
- Vlog Anwar Hadi lebih kepada isu semasa tapi dalam style yang tersendiri.
- Vlog beliau… Cool! Happening! Funny!

Tak percaya? Cuba lihat video dari Anwar Hadi ni













Amacam kawan-kawan. Seronok kan. Lawak tapi penuh mesej. Entah berapa kali Momoy tengok vlog yang sama pun tak pernah jemu. Nak tengok vlog lain dari Anwar Hadi search saja inianwarhadi di Youtube.com


Jadi kepada haters Anwar Hadi yang mengutuk dan menghina beliau, Momoy secara peribadi beranggapan mereka yang membenci Anwar Hadi itu pengecut kerana:


- Nilai moral dan mentaliti kamu sangat rendah.
- Merosakkan imej Islam dengan bermain nama Allah (Bertakbir)
- Kenapa perlu menutup muka segala jika kamu merasakan kamu benar? 
  Eeeewwwww…
- Kamu iri hati pada tahap kefasihan Anwar Hadi bercakap English dan 
  kepopularannya (memang penyakit Melayu- Momoy malu nak mengaku)
- Bersikap kurang ajar kerana mencarut dan menggunakan perkataan yang 
  sangat-sangat tidak sesuai. Hey! Mana hilangnya ketatasusilaan dalam diri 
  kamu?
- Kutuk la Anwar Hadi sebanyak mana pun tapi kamu tetap tak akan jadi 
  seperti dia. Jeles…


10 Comments
Comments

10 tukang comment:

Budak Chomot said...

Betul betul betul .
macam mana bangsa sendiri nak maju kalau orang nak up sikit , dah kutuk2 .
Kan Momoy ?

deCrewz said...

Biasalah tu manusia, bukan boleh tengok org lain nak up sikit, mulalah nak jatuhkan..

Kei Seichi said...

betul3...melayu ni kuat dengki...memang sikap dari dulu lagi...bukan semua melayu,sebahagian...
diorang dengki pon ape diorang dapat?betul x?

Scarlett O'Hara said...

Suka cara dia berbahasa Inggeris dan kemudian berbahasa melayu.takdelah mcm setengah2 budak yang konon cakap bunyi mat salleh tapi ntah apa2.

sekamar rindu said...

salam..

sangat setuju dengan kata2 Budak Chomot tuu.....:)

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Budak Chomot
betul tu dear
PHD yang tak membina bangsa sendiri

@ deCrewz
sebabnya mereka tak mampu nak jadi mcm dia so tu yang mereka mampu nak buat
bencinya orang mcm tu....

@ Kei Seichi
tak dapat apa pun
orng mcm tu menjatuhkan lagi taraf bangsa sendiri

@ Scarlett O'Hara
memang cool tapi sikit pun tak berlagak
still cakap kedah!

@sekamar rindu
=)
terima kasih sudi baca entry

maicher said...

saya pon suka inianwarhadi..
blog dia pon best..
beneficial..bukan tulisan kosong semata-mata.

so pada pendapat saya, mereke tu jealous!

biasala kalo orang berjaya dari dorang..^^
hermm...
ape laaa...

EB said...

Waalaikumusalam...
EB suka AnwarHadi..
Daya pemikiran dia sungguh kreatif..
Tngk saja cara dia myampaikan mesej dia.. Walaupun dibuat dengan cara yg agak lawak tp padat dengan isi² +ve.. EB mmg suka tngk YT dia..
Pada yg x suka tu jelas mereka JELES.. Kalau berani buat sama sperti AH... Utk buat Vlog sprti ini memerlukan pemikiran yg sungguh kreatif..
Salute AH.. Teruskn!!

amira aihara said...

huhu..sllunya org femes sllu akn dkutuk sesetngah pihak..myb diorg jeles la 2..hikhik
apa2 pun sya ska anwar hadi....

Ayie said...

yeah.. i like AH..!! dia ada gifted.. ^_^

http://keluhkesahkudin.blogspot.com/2011/03/inianwarhadi-ada-masalah-ke.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!