NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Thursday, March 10, 2011

COSMO’S WORLD THEME PARK dinaikkan taraf?



Cosmo's World Theme Park


Oh! Lama juga Momoy tak ke Cosmo’s World Theme Park di Berjaya Times Square ni naik roller coaster. Dan hanya di Times Square satu-satunya terdapat roller coaster di dalam bangunan. Cool kan?! Dan yang terbaru Momoy baca di Kosmo semalam, khabarnya Cosmo’s World tu mahu dinaik tarafkan supaya menjadi theme park utama di Asia. Superb!


Cuma terfikir apa yang mereka nak buat dengan Cosmo's World yang keluasan lebih kurang 380,000 meter persegi tu? Tapi tak mungkin la ada ‘shoot bumper’ seperti kat Genting. Haha… Kalau pergi kat Cosmo’s World tu, dapat dilihat ia dibahagikan kepada 2 section- Fantasy Garden dan Galaxy Station. Fantasy Garden untuk golongan kanak-kanak. 




Fantasy Garden


Manakala Galaxy Station pula untuk golongan dewasa dan kanak-kanak 13 tahun ke atas. Yang menarik di Galaxy Station seperti Supersonic Odyssey roller coaster, Spinning Orbit, DNA Mixer, Ooort’s Express, Dizzy Izzy, dan Space Attack. Momoy kalau ke Cosmo’s World akan naik semua game yang ada kat situ tapi DNA Mixer adalah yang terakhir sekali. Sebab DNA Mixer memang super pening. Kalau naik DNA Mixer tu awal-awal, memang confirm game lain tak dapat main. Rugi!


Galaxy station

Lama juga tak ke sana untuk tingkatkan adrenaline dalam body Momoy ni. Momoy dan kawan-kawan akan wajib naik roller coaster tu banyak kali semata-mata nak gambar yang disnap tu cantik dan muka nampak cool je. Hoho... Sekali-sekala ke Cosmo's World seronok juga kan kawan-kawan? Korang kalau ke sana suka main apa ye?


P/s: Dah naik taraf nanti, harga tiket tetap sama ke? Wink~~
    : Credit pictures to Google


11 Comments
Comments

11 tukang comment:

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu sis rindunya!mmg lama tak update sebab baru pindah rumah dan tm net lambat reconnect line huwaaa!wah!kite pun baru baca iklan kat paper ttg cosmo park ni.dah lama tak gi sana..ni nk kena gi lagi yehaaa!

zaty luvlianncezzz said...

besh2...nnt ley pegi

keyh..meh jengah cni:)
lelaki bibir merah lebey MEMIKAT??

Dr Love said...

roller coasterrrr..huhu ~ i like !!!!!

caliph shuriken said...

owh theme park ni.. dh lama x gi BTS sjak keje kt hometown...

latest en3: ~ kreatif & stylo ~

Woofer Storm said...

slalu lpak sna tapi sgn nak naik..gayat tu penting;..heeeee

zaty luvlianncezzz said...

aip..i hav new n3

ferry said...

bestnya..naik bnyak kali tak takut ke?

SyedGraphiX said...

x pnah try lagi nak men kat sini. hehehe

sekamar rindu said...

salam..

sangat sesuai sangat laa...bawa family time2 cuti sekolah ni...

tq singgah blog saya..

adan said...

best..! harga tiket naik 50posen kot.. erk..!

sembang said...

dh lama x pergi..
awek x ada katakn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!