NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Tuesday, February 15, 2011

TNB oh TNB




Sudah lama tak online. Hajat di hati Momoy lepas balik kerja malam ni boleh la blogwalking. Tapi malang betul. Letrik tak ada. Sebab 4 batang tiang letrik depan rumah Momoy tumbang. Habis semua wayar-wayar TNB dan Telekom sepanjang jalan. Tumbang tanpa sebab. Tiada kesan-kesan atau tanda  dilanggar oleh apa-apa benda. Pelik kan kawan-kawan? Tapi Momoy ni mesti wayar-wayar yang tiang tu support berat sangat kot. So bila satu tiang tak dapat support maka tiga tiang yang lain pun turut sama terjejas.


Tapi syabas pada TNB sebab cepat ambil action. Punya la ramai workers dia yang repair benda tu. Hampir 20 orang. Hanya beberapa jam saja letrik dah ada semula. Cuma internet je tak dapat sebab Telekom diam jer. Huhu... Tapi syukur Alhamdulillah. Nasib baik tak ada kemalangan jiwa atau harta benda. Sempat snap gambar tapi dari jauh la. Dekat-dekat kena mara pula, ganggu diaorang buat kerja.




2 Comments
Comments

2 tukang comment:

padlie said...

Sekarang kalau takde letrik susah giler rasanya.. malam td kat sini hujan lebat.. broadband x dapat, wifi pun out.. tido je la..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gud job TNB!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!