NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Saturday, November 27, 2010

Turn me Kawaii ! – What thing ?

Adakah eyelashes korang pendek, skimpy lashes atau x berapa lebat ? Eyelashes adalah asset penting untuk korang nampak fabulous. Fungsi eyelashes nih bukan hanya sebagai filter untuk habuk atau debu tetapi juga berfungsi sebagai frame untuk mata korang. Bagi korang yang suka ulzzang look, x dapat tidak korang memang ler perlukan mata yang luas, brighten dan besar. Selain dari circle lenses, fake eyelashes juga membantu. X kira seberapa banyak make up yang korang pakai, x de aper yang berbeza sgt pada wajah korang jika mata korang thick eyelashes.

Sekarang nih fake eyelashes adalah more natural looking biler korang tahu macam mana nak apply fake eyelashes nih. Ada berbagai jenis brands pilihan dan beberapa jenis lashes (full set, clumps atau individual lashes). Kepelbagaian pilihan nih untuk memudahkan kiter nak apply dan untuk achieve the look yang korang nak create.




Full sets adalah jenis yang paling mudah sekali nak apply. Dan jenis individual lashes adalah jenis yang paling susah sket nak apply (memerlukan kepakaran – tangan mesti steady). Biler kali pertama korang belajar mcm mana nak apply fake eyelashes nih, korang mestilah practice several times, dan try ler pakai kat rumah dulu before korang decide nak pakai kat luar rumah yer. 


Pengalaman Momoy sendiri biler mula2 try fake eyelashes nih mmg la susah…isk2…asyik hujung x nak lekat jer. Hampir give up. Tapi biler tengok model dalam Cawaii (Japan magazine) cute jer pakai so Momoy try jugak. Dan akhirnyer berjaya. Yayy !! Sebab banyak sgt pilihan kat luar tu, Momoy lebih suka brand Cyber Color,  Bloop, Kiss Me, Korean Dolly Eyes  =)  in love….in love… Tip dari Momoy: Nak pakai fake eyelashes ? X de tip yang korang cuma perlu buat ialah practice, practice and more practice. Hehe... Jom try sekarang...


Picture edited dari profile pic - nie jer picca yang show off applying fake eyelashes
7 Comments
Comments

7 tukang comment:

balkieys said...

cantik2...! ;)

ferry said...

cantik2..kalau laki takde tumbuh janggut lagi bole la pasang 5 helai

aki.tilu said...

xreti la pakai bende ni,.hehee..sluu msti my sist yg tlg pakaikn,,..tu pun br 2x pakai :P

.::: Princess MOMOY :::. said...

@balkieys - thx dear. jom try jugak
@ferry - hehe...5 helai ke 5 psang dear
@aki.tilu - memula mmg mcm tu...lama2 ok... =)

Vintage Rose said...

pernh try nk pakai fake eyelashes ni, rsenye lg bgus dr mskara..the probs is sye ni xde kelopak mata yg besar cm momoy, ble pakai fake eyelashes yg pnjg2, boleh sampai kening bulu mata tu;(

.::: Princess MOMOY :::. said...

@vintage Rose - sebenarnyer VR boleh trim guna gunting kecik n test sesuai x ikut mata VR =)

Anonymous said...

patut le org opis kata momoy dah lain
tadi...nie rupanyan yang terjadi..kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!