NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Tuesday, November 23, 2010

Momoy and Sale Season


Muahaha… Sale datang lagi. Benda yang memang Momoy tunggu-tunggu sepanjang tahun. Aktiviti tahunan ! Hehe…  tiba2 jer datang idea nak buat entry nih.


PRE-SALE WARM UP

Nak shopping pun kena la warm up dulu. Korang tau aper maksudnyer ? Mula-mula skali Momoy akan check stok baju2 dalam almari Momoy. X nak plak beli benda/ kaler/ style yang hampir sama. Haisshh… rugi jer nanti. Time nih la Momoy slalu update baju2 nak g keje. X la asa boring jer nanti biler masuk tahun baru =)

Do some research.  Tengok2 magazine atau website yang trendy sket. Nie pun dapat membantu kiter nanti supaya items yang kiter beli masih ader power dan in. Kalau korang rajin g ler wat survey2 untuk elak dari tertipu dan ditipu oleh tokey mall2 tu yer.


SHOPPING TIME. Yayy !

Okay, sekarang tiba la masa untuk Momoy bershopping. Ader beberapa perkara yang kiter kena alert.
Momoy selalu datang awal. Sebab ? Okay, kiter ada masa nak fikir dengan items yang kiter nak beli tue. Kedua, take time biler nak pilih item2 yang korang idam-idamkan tue. Kalau yang nak shopping baju ker kasut ker – style Momoy pada hari tu adalah dress to undress ! Pakai baju yang senang nak tanggal biler kat fitting room tu dan kasut yang mudah nak cabut biler nak try kasut baru.

Lagi…korang bleh jugak consider untuk bawak backpack untuk elak dari tertinggal barang2 time shopping. Tangan dah serabut pegang paper bag pastu tak ingat plak bag korang yang ader purse ker aper ker. Errr… masalah nih.

Sebelum Momoy start shopping Momoy akan makan dulu kenyang2 sebab biler pewut kenyang xde la nafsu shopping tue kuat sgt. Tak percaya ? Korang try kat adik2 kecik korang. Haha… Ader lagi nih, Momoy akan calculate barang2 yang Momoy nak beli ngan calculator kat handset Momoy before Momoy bayar kat kaunter. Takut lebih budget and x nak kena tipu. Dulu penah Momoy kena tipu. Balik rumah kira semula, rupanyer Momoy dah bayar lebih. (T_T)' Yela, biler time cashier tu kira kiter bukan g belek harga barang tu after discount ker tak. Frust giler time tue...

Satu lagi, paling bagus biler g shopping bawak member sebagai guideline kiter. Sebab biler dah tengok sana sini sale, Momoy pun secara x sedar telah pun jadi giler. Dia pun leh jadi tukang komen. Hihi… Sebelum tinggalkan kedai tu double check resit dulu sama tak harga after discount yang patut kiter bayar.


AFTER SHOPPING

Abes jer acara mengeringkan poket tue, Momoy x sabar2 nak balik umah. Sebab there’s nothing more fun dari geledah abes item2 yang Momoy shopping. Lepas shopping momoy akan collect dan simpan resit dulu. Mana ler tau tiba2 nak kena return x pun tukar barang. =.= Then… Momoy akan asingkan paper bag dan plastic bag. Mandi then try baju2 baru. Suke…suke…suke… Kadang2, match dengan baju2 lama. Then terus lipat dan simpan dalam almari. X nak bau hilang kedai. Erk.. buruk perangai. Haha...

Sekian saja laporan tentang Momoy biler tiba sale season (siap highlight lagi...muahahaha). Ngee~~


P/s: Sempat lagi lukis before g meeting nie. Haha...

6 Comments
Comments

6 tukang comment:

Hydolarc said...

erkk..gile sopping :-ss

ferry said...

hak3

Vintage Rose said...

pernh alami bnde sama!! tp seb baik sbb kite dh kire awl2, time tu beli jeans hrge 200++ tp sebab ade discount 70% jd rembat ar satu.. tp kt kaunter kne byr rm200++ gk die x bg discount pon, hmpir nk gaduh kt situ..seb baik manager die dtg n mnta maaf, kite ok je la..tp puas ht sebab org kaunter tu kne mrh hahahhaaha..

nurin lens said...

wow dear.like ur blog very much;p

Anonymous said...

chumil

-sharm-

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Hyrolarc - hehe...ompuan mmg camtu

@ ferry - ohoo...gelak2 yer

@ Vintage Rose - seb baik. kalau x jd cam Momoy. leh take as a lesseon learn nie

@ Nurin - much thx sis.

@ sharm - sale season itu chumil ? i tot so

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!