NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Sunday, November 21, 2010

REVIEW: Harry Potter And The Deathly Hallows (Part 1)


Momoy baru jer tengok citer nih semalam. Sebelum masuk panggung dalam kepala Momoy fikir citer nih sama lebih kurang cam Hary Potter yang lepas2. Momoy dan member dapat seat 3 dari depan, sakit kepala jugak ler dongak. Tapi biler tengok starting citer pun best, so rasa berbaloi la juga. Ader banyak improvement terutamanya dari segi aksi2 dan lebih dialog untuk watak utamanyer- Daniel Radcliffe. Untuk HP movie ni banyak gak director nyer, si David Yates ni selit scene yang lawak2 so xde la serius sgt. Cuma yang x bestnyer biler nak sampai klimax, citer nih dah abes sudah. Cess… Kena tunggu part 2 plak. Haisshh…
Secara keseluruhan citer nih memang leh layan tapi ader gak emosi Momoy terganggu sebab de plak bunyi baby nanes kat dalam panggung tu. Pesanan untuk mak bapak yer, kalau nak layan Harry Potter pun jangan la bawak baby anda yang comey tu. Sian baby tu dah la lewat malam dan sejuk amat plak tu. Dah tu sanggup lagi mak bapak “hebat” tu tunggu sampai citer tu abes. Betul2 x bertimbang rasa. Isk… dah merapu dah.


HP yang ke-7 sudah...

Untuk The Deathly Hallows: Part 1 nih Momoy bagi 8/10. Caya la sama J.K. Rowling. Tak sabar nak tunggu tahun depan untuk part 2 plak. Momoy jatuh cinta ngan dress and kasut merah yang dipakai oleh Emma Watson time weeding dalam HP movie nih. 

P/s: Dua Cineplex untuk HP movie nih full tapi 1 cineplex untuk 2 Alam kosong jer. Errr….
1 Comments
Comments

1 tukang comment:

prince kais said...

MOMOY DH TGT CTER NI??MESTI BEZ KN~~HUHUHU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!