NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Wednesday, April 6, 2011

Simple funky DIY Necklace




Salam kawan-kawan.

Apa cara untuk lengkapkan style kita? Kalau korang tanya Momoy, Momoy akan jawab accessories. Korang tahu, kalau kita dress up baju yang sama tapi cuma bertukar-tukar accessories korang dah dapat mengaburi mata orang. Percaya tak?


Nak accessories yang murah? Senang jer. DIY necklace menggunakan tali! Simple dan funky. Macam mana nak buat? Senang saja.


Memula korang perlu jalin tali menjadi tocang. 





Kemudian korang hias ikut kreativiti korang (contoh seperti di bawah). 
Siap!




Boleh juga buat gelang yang comel kan? Okay. Serious Momoy suka. Credit this DIY to 17


11 Comments
Comments

11 tukang comment:

GincoMerahJambu said...

wahh! senang nye..nak try bt jugak

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ GincoMerahJambu
tu la...kalau nak tukar letak batuan diamate pun ok gak nih
jom buat sama2 dear =)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

cute suka sangat2 heheheh

ardinihumaira said...

kreatif bangat ;)

Ayie said...

dulu time sekolah, ada budak2 jual neclace mcm nih.. cari duit poket la kot.. hahaha

maicher said...

simple...tapi cantik.

boleh try kalau ada masa nanti.hehe

;)

z.u.n.a.i.d.a said...

wah sangat comel!

z.u.n.a.i.d.a said...

wah sangat comel!

Miecyber said...

Memang simple you...

Terima Award.Makasih sobat

adwafarahin said...

waa sgt nice! nk try la bile ader mse free hee :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ **Bila Comel Jadi Comot**
tu la kan comel. simple je nak buat
comel nape momoy tak dapat buka blog u ?

@ Ayie
oh yeke? dulu kan sekolah ada kawan2 jual gelang dari tiub getah yang disumbat pembalut gula2. mmg kreatif !

@ maicher
jom try

@ z.u.n.a.i.d.a
=)
thx. jom try zue
buat untuk anak zue

@Miecyber
simple tapi cute kan
u buat untuk bagi kat GF. jimat

@ adwafarahin
bahan pun tak susah nak cari
jom try =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!