NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Tuesday, April 5, 2011

Kes Ayam Goreng !



Assalamualaikum kawan-kawan. Hampir 2 minggu lebih tak update blog. Internet disconnected dan masalah banjir di sekitar rumah Momoy yang boleh tahan juga. Tapi Momoy bersyukur sebab tak macam kawan yang lain siap bomba bagi sampan. Lebih kurang 100 meter kena mengharung air untuk ke jalan besar. 




Gambar dari beranda rumah



Tapi entry ni bukan nak cerita tentang banjir. Tapi nak cerita tentang kejadian yang meloyakan Momoy. Hal ni baru berlaku tadi, lunch time. Bayangkan tengah asyik layan makanan tengah hari tadi, tiba-tiba mata Momoy tertangkap satu benda dalam pinggan Momoy. Malas nak cerita, korang lihat gambar yang sempat Momoy snap ni.




Makan ayam goreng

Zoom dekat lagi...



Nasib baik nampak. Hampir-hampir Momoy nak termakan. Terus Momoy termuntah! Kedai makan bersih tapi agak hairan macam mana boleh ada telur lalat pada ayam goreng tu. 5 minit selepas tu, ada seekor lalat hinggap kat ayam goreng tu dan makan telurnya semula. Gila geli. 




Kawan Momoy kata lalat jantan akan makan telurnya semula




Momoy agak frust sebab tiada kata-kata maaf dari pihak yang terlibat. Kepada tauke dan penyelia kedai-kedai makan khususnya, tolong la ambil berat kualiti makanan anda. Peka dan prihatin la tentang isu ini apatah lagi anda mengambil duit customer sebagai punca rezeki anda. 




P/s: Korang pernah tak jadi macam ni.



9 Comments
Comments

9 tukang comment:

Ayie said...

itu bukan perisa tambahan ke..?? HAHAHA..

caliph shuriken said...

yukk.. sy dulu pnah tergigit serpihan kaca saiz batu kerikil kecik dlm cekodok.. nyaris2 telan kaca tu...

latest en3: pinjam seterika ajaib sat na

Miecyber said...

Sering juga berlaku kepada saya...
Memang menjijikkan..

Saya biasanya akan minta ganti lauk yang baru..

" Say No " Loji Nuklear Di Malaysia

Odah + One = OdahOne said...

eeeiiiii...loya tekak tgk ayam tu...baru nak mkn kepsi...i hate maggots...putus selera kalo tgh mkn jmpa makhluk asing tu...sian momoy

faiz said...

perghh...dari luar nmpk sedap sekali..ada lalat plak..rasenye mungkin tu kes terpencil kot sebab lalat kan kecik..sush nak nampak..

pena rozie said...

salam kenal.. Pengotor la. lain kali sound jer. biar padam dgn muka. tau jual jer. Kebersihan x mau jage.

Hydolarc said...

erkk yeekkkkkk

rashid said...

Wah, dapat extra tuuu...memang tak patut betul kalau makanan ada someting yang macam tu...pape pun, pihak restoran tak amik berat pasal kebersihan dan tempat letak lauk, sekurang2nya carilah cara nak halau lalat, guna orang atau someting yang lain...sian!!!

Ayie said...

lazat sekali.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!