NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Monday, April 18, 2011

Scream 4 | SCRE4M 2011




Salam kawan-kawan.




SCRE4M (dibaca sebagai Scream 4) review: Plot cerita mengenai seorang penulis, Sidney Prescott yang kembali ke Woodsboro selepas 10 tahun book tour beliau. Ketika tu, pembunuh kejam yang dikenali sebagai Ghostface mula membunuh ramai student di High School Woodsboro. Sekumpulan students yang fanatik dengan cerita hantu teruja bila berlaku pembunuhan kejam mirip cerita filem. Sampai la mereka kena bunuh sorang-sorang.


Maaf ye. Momoy review filem pendek je tapi review panggung mungkin sedikit panjang.


Momoy tengok cerita ni pada 15 April hari tu iaitu hari pertama filem Scream 4 ni ditayangkan. Okay boleh tahan ramai juga penonton dalam cinema. Kedudukan seat kitaorang 2nd row yang terakhir. Starting cerita sampai ending Momoy memang menjerit takut. Gila takut. Sebelum ni tak pernah pula Momoy takut tengok cerita. Ceh pertama. Ceh yang kedua pula hanya Momoy je yang menjerit. Orang lain semua tengok cerita rilex je. Apakah?


Korang faham-faham saja la kalau satu panggung tu cuma dengar suara Momoy je. Makanya, memang Momoy kena kutuk kaw-kaw oleh mamat 4 orang kat belakang Momoy tu. Err... yang penonton lain Momoy tak dengar kutukan mereka sebab asyik sangat menjerit. Rasanya macam satu panggung tu je. Sebab bila habis cerita, semua orang asyik mencari siapa la yang punya suara tu. Haha... malu gila.


Ini lah kali pertama RM 11 diguna dengan begitu baik sekali oleh Momoy. Wah! Syabas Momoy. Tak membazir sedikit pun sebab starting sampai ending buat semua penonton Momoy menjerit ketakutan. Haha... Hampeh. Momoy memang mempunyai talent untuk memeriahkan suasana ketika menonton filem tersebut. Momoy anggap Momoy sebagai medium untuk menjayakan filem tu. Itu je la ayat untuk cover malu Momoy =P


Err... yang suka untukstresskan otak korang untuk berfikir siapa sebenarnya ghostface, boleh la pergi tengok. Tapi comfirm korang takkan dapat teka dengan betul lah. Cuma Momoy rasa pelik tengok tenaga ghostface tu time angkat dan buang budak perempuan tu melalui tingkap. Sebab ghostface tu cuma... nak tahu? Korang pergi la tengok sendiri cerita ni. Haha... Ya. Momoy tahu Momoy kejam. 


Nak review thriller filem Scream 4 [kllik sini]
Credit picture to Google.com

9 Comments
Comments

9 tukang comment:

Ujang9897 said...

hahaah...penakut ek.., sama la dh tgk gak..=)


* nak sponsor ker GA..=)

email la nk kasi apa..m.azfar9897@gmail.com

Ummu Khaulah said...

hmmm.. i do follow u already .
then, jemput la follow kite balik ye;)

singgah2 la kat blog daif saye tu..
tolong serikan ape yang suram kat blog ku itu..

jom singgah,
http://www.olahasz.blogspot.com

btw, thanks a lot ea;)
gudluck !

Miecyber said...

Seremlah...

Ikan Patin Temerloh

||aLeaSaRa|| said...

baru tadi baca kat metro masa kat office,ingat nak gi tgk lah sbb tak pnh miss pun dr yg 1st.mslhnya tulah asal tgk je kite jerit,asal jeri tje kite..camner tu he3....

Wen said...

memang kejam... nak juga tau crita sebenar hehehhe

tapi soal nak predict pelaku dalam pilem2 mcm ni wen paling talent... ( puji diri tapi memang betul) sebab sejak kecil minat baca komik dan buku dn novel mcm ni, then skang pla peminat csi dn yg sewaktu dengannya... ( panjang berjela komen)

Ayie said...

hahahahaha.. movie yang boleh dilayan nih.. :D

Pendekar Berkuda said...

wahahahaha...seram ke??? kalau seram watpe tngok???

||aLeaSaRa|| said...

sis momy..ttg tutorial tu insya Allah nanti kite kgsikan dan bthu sis ye.nanti kite godek2 link mana yg sempi utk dikgsikan biar sng sis buat nanti

shark said...

bakal ditonton..
thanx kasi review yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!