NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Tuesday, May 3, 2011

Cerita tentang... (kalau korang nak tahu laa...)



Salam kawan-kawan.


Entry pendek. Dah lama tak online dan update blog. Ranking pun makin jauh. Pagi ni buka blog dan terima award dari Ayie. Oh dear Ayie. Thx a lot yea =) Dah lama sangat tak terima award ni. Tetiba dapat award terasa happy pula. 
Dan seperti kebiasaan ada task yang perlu dibuat. Iaitu... "About Myself"




Urm... About myself. Overall korang dah tahu di 'About Momoy' kan. Cerita tentang Momoy... tiada apa yang menarik tentang Momoy. Dahulu Momoy pernah cerita tentang [kesukaan Momoy] dan zaman Momoy [sekolah rendah]. So entry kali ni nak cerita pasal kerja Momoy pula, sekaligus menjawab pertanyaan Nurul Farid. Juga beberapa orang blogger yang salah anggap Momoy ni lepasan SPM. Huhu...




Secara ringkasnya, Momoy bachelor holder dari Civil Engineering yang bekerja dalam industri Oil and Gas (based on Mechanical dan Chemical). Huh... jauh benar lari tu. Daripada seorang yang berkulit cerah tapi sekarang dah rentung disebabkan kerja Momoy ni. Tapi walau bagaimana pun, Momoy suka akan kerja Momoy ni. Sebab itu la punca pendapatan Momoy yang Allah kurniakan untuk Momoy. Syukur Alhamdulillah. 




Sebelum ni banyak juga laa negeri yang Momoy merantau. Pernah berkerja di beberapa buah kilang di Penang dan Sungai Petani. Time tu baru habis SPM dan baru grade. Sempat juga ke Melaka untuk bekerja di sana. 




Tamat sahaja degree Momoy menganggur 2 bulan sebelum bekerja sebagai chemist di Johor. Time ni agak frust sebab Momoy tak minat kerja dalam lab tapi tak ada offer lagi untuk jadi Engineer. Hari-hari kerja mengadap botol-botol dan chemical buat R&D. Sumpah Momoy boring sangat. Momoy lebih minat kerja di site. Suka busuk-busuk, masam-masam dan comot-comot. Haha... 




Disebabkan tiada challenge so Momoy resign. Dan dengan tak tersengajanya Momoy join Oil and Gas. Hingga laa sekarang... Sekian. Maaf. Sangat bosan kan. Itu sahaja cerita tentang kerja, Momoy terlebih dahulu nak pohon maaf. Sebab cerita sangat ringkas tapi Momoy ganti dengan beberapa keping gambar curi (hope tak kena tangkap oleh CCTV) di beberapa plant ni yer. (Maaf. Rushing nak g meeting jap lagi). Boleh la. Uhuk... uhuk... 




Momoy je laki, yang lain semua ompuan. Haha...


Banyak ikan-ikan yang gila besar-besar kat sini. Kaki pancing memang menggigil tengok.


Projek mengambil gambar curi-curi pada pukul 2 pagi. Tempat di atas Momoy tu tempat 'keras' sikit. 


Ramai yang bekerja kat situ tapi wajib la korang tak nampak. Macam semut sebab tempat tersangat luas dan besar.

Suasana waktu malam cantik kan. Tapi panas tetap panas ooo...

Bukan untuk orang gayat dan sakit jantung. Yang tak tahan panas. (Flare ni panas hingga 200 degree C)


Close up
Nampak tak scaffolder kat atas tu?

Siapa nak ikut Momoy >.<
Di puncak- kawasan besar ni saja. Bayangkan flare ni bergoyang  sebab angin kuat

Ini ketika team building. Makhluk comel itu Momoy. Hehe...


Kusyuk buat kerja. Tak sedar  gambar kena amik curi (candid). Sebab buat kerja kat office tapi pakai safety helmet. LOL (o_O)'
Oh.. Kulit dah gelap.


dan task terakhir...


Give This Award To 15 Other Bloggers..




Okay... semua task dah buat so ini la awardnya... Tadaaa...










P/s: Entry ini mengambil masa beberapa hari untuk disiapkan... Itu pun secara curi-curi masa di office (sebab terlampau sibuk). So, kawan-kawan tersayang komen laa untuk mengambil hati Momoy. Huhu...


Terima kasih sudi baca =)



26 Comments
Comments

26 tukang comment:

adwafarahin said...

hebat lah bile kerja2 lelaki ader pompuan yg buat

hehe momoy hebat!

||aLeaSaRa|| said...

WAH SUKA DPT AWARD DARI SIS..NTI KITE BALIK UMAH KITE BUAT N3 YE.KITE TABIK SPRINGLAH PADA SIS MOMOY.KEJE MENCABAR GILER..DAH TU PUSING KANAN LELAKI..PUSING KIRI LELAKI.MESTI JADI GADIS REBUTAN MALAYA HE3..

Pendekar Berkuda said...

Firstly nak cakap...



































GILALAH~!!!!

memang tabik spring kat momoy sebab buat kerja macam ni~!! Jealous~!

Argghhh~!! Tiba-tiba adrenalin menderu dengan lajunya... huhuhu...

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ adwafarahin
salam dear adwa
oh ... terima kasih dear sudi baca dan komen
nampaknya pujukan berhasil. ngee...

@Aleasara
sama-sama
Alaa..tak ada orang nak Momoy laa keje macam ni. Huhu... pity me

@ Pendekar Berkuda
sama-sama bro
sudi visit dan komen.
tu la punca tak berapa ada masa untuk blog.
curi masa nak kuarkan entry
rumah baru tenet xde coverage. ceh..

Ayie said...

Wow.. syioknye koje.. Teringin gak nak keje oil n gas nih.. Ayie ada kawan, nama dia muzamil, sekarang dia keje utk Exxon Mobil.. Grad je, terus Exxon mobil tarik dia.. Untung kalau keje Oil n Gas nih, sebab dalam silibus tak diajar pun..

deAnza-wAnda said...

al kisahnye ye...

cik-terompah said...

serius nak keje kat tempat macam nih.. huhu

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Ayie
yer dear Ayie. mmg tak diajar
Momoy bersyukur
tapi tough sikit la. pressure skit

@ deAnza-wAnda
yer. itu la kisahnya
terima kasih sudi baca

@ cik-terompah
jom jom

Miza Yusof said...

Momoy, thanks tag Miza :) Cayalah Mommoy buat kerja bukan semua perempuan boleh buat. hehe :)

Far8 budak baik said...

waaaa keje kat oil n gas..
ingt momoi kerja cikgu
peh peh..aku skrg
manufacture engin..
boleh kita jumpa kah disana??
minat tauu tgk
pic2 mcm tu..
waaa terharu..moi..
wlupun kerja..
smpt gak update blog kn...
ingt kau kat aku kn..waaaa..
frens eva moi..emo sikit hihi
kerja elok elok..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

mekasih cik momoy..waah..kerja dia mencabar tu..kerja yang biasa org laki je buat..cayalah!

Odah + One = OdahOne said...

bestlh momoy keje mngadap mesin & alatan utk dapatkan myk & gas drpd keje ngadap org hari2 yg mcm2 ragam...

fifianggun said...

ouh..momoy org utara,,dekat dgn fifi

A retarded kitty said...

cehwah.bestnya dapat award

caliph shuriken said...

arigatou utk award.. tp ustaz love dh bg award yg sama klmarin ^^

latest en3: fast five

mie said...

gue pun tgh tgk2 keje dgn oil n gas ni..
eheheee

ahmad endo said...

best lah...hehehe

zulhaidi said...

bgos2 entry nie~~sy baru berjnak ngan dnia ngineering nie~~bleh la taw seket3 pengalaman orang~~~

rashid said...

Wah ade award..sorry, pagi ni baru perasan ada award ni..insya'Allah saya cuba buat k..hehe..nice life eh..hehe

Liquid said...

wah beshnye heehee. tp camne budak civil ley masuk bidang meki neh ehehehe

Hidayati said...

Suke gambar naik tangga tu. Nampak bergaya sangat.

Hidayati said...

Suke gambar naik tangga tu. Nampak bergaya sangat.

Miecyber said...

Selamat bertugas Momoy...

Penemuan Saintis Islam

ferry said...

thanks tag ferry...nnti ada masa feri buat..huhu

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Miza Yusof
sama-sama miza
senang2 buat la =)

@Far8 budak baik
cikgu. hihi...momoy nih kurang sifat sabar
mmg tak boleh jadi cikgu
kesian anak murid nnt kang. hee...
mesti la ingat
farid antara orang terawal juga masa mula2 momoy berblog.
ada beberapa blogger yang hilang terus
memang dah stop blogging yang buat momoy rindu mereka

@ muhammad iqbal hakimi bin tahir
sama-sama
lama juga tak dapat award
sesekali dapat best jugak kan
urm...kerja apa pun ok dear asalkan halal kan

@ Odah + One = OdahOne
dear odahone. hehe...kerja oil and gas tak semesti untuk dapatkan minyak
banyak skop dan cabang.
luas...


@ fifianggun
fifi org utara?
bestnya...momoy teringat nak mamam pasembur dan bihun sup. gila sedap

@ A retarded kitty
hehe....tu la kan. lama x dapat then tetiba dapat mmg rasa best. =)

.::: Princess MOMOY :::. said...

@caliph shuriken
oh tak apa dear =)

@mie
hihi...oh good luck dalam mencari kerja

@ ahmad endo
nampak best tapi sangat2 bahaya dan pressure bro =)

@ zulhaidi
sama-sama
pengalaman tu tak dapat jual beli kan

@ rashid
yer...award untuk kamu =)

@ Liquid
hihi.... tu rezeki dari Allah
tapi memang seksa sikit la sebab apa pun tak tahu memula

@ Hidayati
oh yang tu sebenarnya ia bergoyang-goyang. hihi...
penat juga nak panjat ke atas. kakai dan tangan kena kuat.
semangat kena kuat sebab tinggi . tiada tangga

@ Miecyber
sama-sama dear mie
kamu juga =)

@ferry
ok dear ferry
lama x visit =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!