NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Friday, May 20, 2011

BLOG | Cara Terpantas dan Termudah Untuk Jana Traffik Blog



Assalamualaikum kawan-kawan tersayang. 


Apa cara terpantas tapi mudah untuk meningkatkan traffik ke blog korang? Jawapan Momoy semestinya ping, ping dan ping. Korang tahu kelebihan ping untuk setiap entry terbaru korang kan? Ya. Selain mempromosikan blog korang, ia juga salah satu cara termudah dan terpantas untuk menjana traffik ke blog korang. 




Jika korang baca tips-tips dan cara-cara untuk meningkatkan visitor dari blogger-blogger dan otai-otai, mereka akan menyenaraikan website-website yang menyediakan ping ini. Selain ping di website, korang juga boleh ping blog di Facebook. Di bawah ni Momoy senaraikan ping blog yang terdapat di Facebook. 




Picture- Google

17 Ping Blog di FACEBOOK


1.  KakiBLOGGER
2.  KELAB BLOGGER
3.  Kelab Blogger Syoknya Download
4.  I'm Blogger
5.  Blogger's Malaysia
6.  BLOGGERS MALAYSIA
7.  Malaysia Blogger United
8.  Blogger Tegar Family
9.  Geng Blogger!!
10. Kelab Blogger Tegar Malaya
11. Gengblogger
12. Blogger Melayu
13. 1,000,000 MALAYSIA BLOGGERS! (Suggest!!!)
14. MusLiM BloGGeR UniTeD
15. blogger tegar malaysia
16. Sahabat Blogger
17. Blogger Ping




Dan kalau korang ada lagi ping blog di FB yang tidak Momoy senaraikan di atas, sudi-sudilah berkongsi bersama-sama. Sharing is sexy kan =)

8 Comments
Comments

8 tukang comment:

Maya Mayana said...

akak selalu ping kat geng blogger je, tu pun ikut mood...td nmpak ada 2 tu.beza ke memasing tu? thanks atas info ini

De Mois said...

jarang ping-mengeping ni. tapi thanks for awesome sharing..


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Siti Aziz said...

berguna nie... ^_^V

caliph shuriken said...

nice sharing.. klau byk cmni bukan stakat bole ping.. bole ping pong jgak ni, hukk...

latest en3: 365 hari pertama

decrewz said...

Nice sharing.. Kadang2 Jai ada ping.. Tapi tengok pada tajuk entry jugak.. Kalau personal sangat, x ping kat mna2 pun..he3

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Maya Mayana
yer.. berbeza sis

@ De Mois
sama-sama

@ Siti Aziz
ye. berguna untuk kita para blogger

@caliph shuriken
ye dear. tapi tahu ke main ping pong
asyik kena buli ngan himawari jer

@decrews
sama ngan momoy
kalau personal memang jarang nak ping (act. memang jarang sangat nak ping benda personal)

Ayie said...

ayie tak pernah ping blog ayie kat mana mana.. malah member fb pun tak tau ayie ada blog.. hahaha

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Ayie
Momoy ikut kerajinan
tapi banyak yang malas dari rajin
hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!