NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Sunday, July 17, 2011

Eyelashes - Shop A Lot

Assalamualaikum kawan-kawan.

Entry kali ni sarat dengan gambar-gambar ^^ Perkara wajib kalau Momoy ke Sasa adalah memborong fake eyelashes (bulu mata palsu). Wink @.@ BFF Momoy memang tahu tabiat Momoy nih =) Thx BFF.  Sayang Momoy ngan korang yang sabar menanti kat luar Sasa tu. Muahh...





Penuh satu bag. Love love love.
Ada eyelashes yang memang Momoy beli untuk top up lashes dalam storage Momoy. Dan beli new brand untuk Momoy try.
Nak tengok isinya? Jom layan ...





Canmake Fake Eyelashes Adhesive No.09
RM 22.00 – 1 pair

Momoy favourite! Senang nak achieve dolly look. Frame yang betul-betul ‘pegang’ pada mata. Selalu di suggest oleh Popteen (teenage Japanese magazine). Tapi bila nak remove eye lashes ni perlu hati-hati sebab takut merosakkan framenya. Wajib ada dalam simpanan Momoy.

Rating: 5/5






Kiss Me No. 03 – Volume Long
RM 22.90 – 1 pair

Momoy favourite! Tengok Momoy pegang dengan tweezers tapi bentuknya tak berubah. Frame yang betul-betul kuat. Lashes yang ni betul-betul serius buat mata Momoy besar macam mata gadis komik. Lentikan cantik dan kemas. Lashes Momoy juga nampak penuh. Close up pun dah tahu lashes ni nampak cantik kan.

Rating: 5/5





Kiss Me No. 06 – Lower Lashes
RM 22.90 – 1 pair
Belum try lagi.






Grazer
RM 9.90 – 1 pair

Ini lashes paling murah Momoy beli untuk cuba. Tapi malangnya susah nak handle lashes ni sebab frame yang sangat lembut. Susah nak lekat cantik pada mata. Senang nak comot sebab gam tersasar ke tempat lain. Tapi Momoy rasa bagi yang pandai dan sabar mungkin hasilnya cantik. Nampaknya Momoy hanya boleh guna lashes yang mahal sikit harganya. T_T

Rating : 2/5








Koji Dolly Wink No. 2 – Sweet Girly
RM 55.90 – 2 pairs

Momoy favourite! Memang wajib ada dalam storage Momoy. Dan Momoy memang pastikan yang Momoy tak keputusan stock lashes dari Dolly Wink ni. Semua series dari Dolly Wink cantik-cantik dan korang harus cuba!

Rating: 5/5






Cyber Colors No. 02
RM 9.90 – 1 pair

Sangat-sangat natural. Nampak macam lashes asli. Packaging yang lashes ni lain sikit sebab berbentuk seperti donut ^^
Rating:  4/5







Cyber Colors Individual Eye Lashes
RM 9.90 – 60 keping

Individual lashes ni bagi yang betul-betul expert. Momoy try tapi kurang berjaya. Sangat susah nak apply even nampak kecik. Kena more practise ni. Korang nak cuba? Cuma lekatkan di beberapa bahagian yang dirasakan perlu untuk mata natural yang cantik.

Rating: 3/5






i.envy by First Kiss
RM 27.90 – 1 pair

Ini untuk lower lashes. Disebabkan Momoy memang kurang sesuai pakai fully lower eye lashes so Momoy cut separuh. Maknanya Momoy ada 2 pairs =) Momoy hanya lekatkan di bahagian hujung bawah mata hingga tengah bawah mata. Momoy jarakkan 2mm dari mata untuk menampakkan mata lebih besar. Dan Momoy kemaskan dengan mascara bagi separuh lagi bulu mata yang tidak dilekat dengan lashes ni. Ramai yang jarang pakai lower lashes. Tapi bagi Momoy lower lashes is a must item untuk lihat sweet dan nampak dolly. Macam tak lengkap kalau tak ada.

Rating: 5/5






Elianto Dolly Eye Lashes
Above: RM15.90 – 1 pair
Bottom: RM15.90 – 1 pair

Eye lashes ni bukan Momoy beli dari Sasa tapi dari Elianto. Sempat juga singgah sana untuk cuba lashes mereka. Momoy cuba kedua-dua lashes dari Elianto ni, tapi serius bila pakai nampak macam over do pula. Haisshh... Bukan pilihan Momoy dan Momoy tak akan beli lashes dari Elianto. A big NO NO.

Rating: 1/5 


11 Comments
Comments

11 tukang comment:

Far8 budak baik said...

pehh momoy bff belikn ker???
hihi..romnatik sihhhhh
mesti comel kn kau pakai...
demo bolehh..hahaha =p

.::: Princess MOMOY :::. said...

beli sendiri la
BFF momoy mana tau beli
kan kawan-kawan momoy semua laki
aiseyy

Far8 budak baik said...

hahaha..bff 4ever momoy..
syg kau jugakk

Nenacho☆ said...

Kyaaa!! How many lashes and cosmetics!!! *___* I didn't know Canmake had lashes!! They look great!!

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Far8 budak baik
hihi...yeah... BFF 4eva yea
yee... sayang kamu juga
momoy mmg sayang semua kawan-kawan blogger nih

@ Nenacho☆
Thx Nenacho☆ visit me. Yup. canmake lashes is a must brand for me.
u should try it. They look dolly and sweet =)

Odah + One = OdahOne said...

amboi!...meriahlah mata MOMOY raya nanti...asik blink2 lah mata ek...hoho...kalo pakai eye lashes kena selalu kedip2 mata kalo x org xperasan kn

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Odah + One = OdahOne
oh actually momoy memang pakai eyelashes sebab nak nampak cute sikit (sikit jer)
sebab utama sebab momoy tak reti pakai maskara

cominica-ai said...

love your falsies haul dear :D

micosey said...

ini kalau belikan untuk aweks pun manyak cun nie.. hehehe
saya promotkan pada rakan2 saya.

.::: Princess MOMOY :::. said...

@cominica-ai
owh... thx u dear
but momoy love certain2 brand
not at all =)

@micosey
hihi... bagus idea tu
bagi awex lagi cun =)

Sis-Lin said...

Uiiii banyak nya bulu mata pelesuuuu.,..sama dgn anak sis ni...huhuhuhu

mak dia ni jugak x reti nak pakainya...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!