NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Thursday, June 16, 2011

Senarai Laman Web Yang Di Hacked Oleh Anonymous | Operation Malaysia



Previous entry tentang Gengblogger Yang di hacked oleh Adam Oscar Dimarco. Momoy tertarik dengan artikel 'Measures Take To Prevent Website Hackers, Says Rais' oleh Bernama.com. Korang boleh baca di SINI








Pagi ini kebanyakkan laman web rasmi milik Kerajaan Malaysia telah diserang. Punca serangan dikatakan oleh tindakan SKMM menyekat access pengguna (internat) dari melayari 10 laman website muat turun. Beberapa laman web tersebut telah di hacked sementara yang lain telah di DOS. Sumber dari news.world.yes.my telah menyenaraikan Senarai Laman Web Dalam Operation Malaysia Yang Digodam (hack) Oleh Hacker Anonymous. Website tersebut ialah:



SabahTourism.com – Hacked + leaked
Tour Malaysia (Not Tourism Malaysia) – Hacked
Tourism Malaysia – Unaffected
UiTM Penang – Hacked
JBiotech - Hacked
Social Welfare Department (Ezi2Care) – Hacked
CIDB – Hacked but back up 12:20am
Land Public Transport Commision – Hacked but back up 12:15am
1Malaysia – DoS / Switched off 3:45am
Malaysian Communications and Multimedia Commission - Unaffected
ASEANConnect – DoS / Switched off
Malaysian Meteorological Service – DoS / Switched off
Ministry of Education – DoS / Switched off
Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia – DoS / Switched off
Bomba - DoS / Switched off
TMNet - Unaffected


Perbendaharaan Malaysia - DoS / Switched off
Kementerian Kerja Raya Malaysia - DoS / Switched off
Parlimen Malaysia – DoS / Switched off
Malaysian Treasury – DoS / Switched off
University Kebangsaan Malaysia – DoS / Switched off
Jobs Malaysia – DoS / Switched off
Information, Communications and Culture – DoS / Switched off
Human Resouce Ministry – DoS / Switched off 3:59am
National Sports Council – DoS / Switched off
Polis Diraja Malaysia (PDRM) – DoS / Switched off



7 Comments
Comments

7 tukang comment:

d_tieah said...

Gilalah!!!!!!!!! Ggrrrrrrr.. Ape dorang dapat bila hack web2 ni semua? Bukankah sama jugak perbuatan dorang dengan apa yang dorang perjuangkan.. Iaitu hak kebebasan berinternet.. Yang dorang hack web kerajaan tu pun sama ape.. Menysahkan rakyat yang betul2 nak guna perkhidmatan atas talian..

Entry Terbaru : Panas! Hacker Semakin Berani, Jaga Blog Anda

Odah + One = OdahOne said...

amboi banyaknya yg kena hack...td tgk MHI ada pakar yg cakap better jgn tutup trus web yg kena hack tu coz mcm lari dr mslh...lg bgus kalo biarkn n blajar dari situ tntg kelemahn website tu & tgk trend hackers tu godam camne & kalo bleh trapped dieorg...hoho...dah mcm pasang jerangkap samar pulak...tapi dieorg sume bijak..cuma salah tempat jek

.::: Princess MOMOY :::. said...

@d_tieah
Hack untuk kepentingan dan kepuasan diri sendiri.
Tension bila momoy fikir ada manusia yang bersikap begitu

@Odahone
tul tu odahome
bijak tak bertempat

Anonymous said...

aku sokong hacker.... errr....

Mr Jake said...

d'tieah - bgusla wat mcm ni, web sharing block, tp porns? npe x block?

Memoria said...

hackers hingusan je ni.....blaja dgn cekgu youtube...

iniialahaku said...

ancaman keselamatan keatas malaysia makin hari makin mningkat...dari dalam mahupun dari luar...mmg kna siap sedia jela...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!