NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Thursday, June 16, 2011

Di Godam Oleh Adam Oscar Dimarco | Gengblogger Mangsa Terbaru



Assalamualaikum kawan-kawan.


Jika pun Momoy tiada entry baru nak di ping, tetapi Momoy selalu juga ke Gengblogger untuk lihat entry terbaru rakan-rakan blogger yang lain. Tapi Momoy rasa hampa sebab Gengblogger dah kena hack oleh si Adam Oscar Dimarco. 








Adam Oscar Dimarco tu tulis... "dont focus on blogger only. promote them too :) listblog Im not anonymous. Im adam oscar dimarco. I've been here before. Remember Me?"




Sejak kebelakangan ini, banyak sangat kes godam-mengodam (hacked) berlaku. Yang terbaru Momoy dengar sekumpulan hacker yang dikenali sebagai Anonymous akan menggodam laman web rasmi Kerajaan Malaysia pada hari ini. 




Momoy tak tahu apa masalah penggodam-penggodam ini. Tapi bagi Momoy mereka memang bermasalah. Mungkin rasa puas hati dapat buat hasil penat lelah orang lain hancur dalam sekelip mata. Sepatutnya hackers ni gunalah skills atau kemahiran menggodam diaorang tu untuk hacker laman sesawang lucah, siapa setuju?









Update : Alhamdulillah. Gengblogger dah berfungsi seperti biasa





3 Comments
Comments

3 tukang comment:

hana said...

erm..
betol3..
hapuskan terus laman web lucah tu..
=D

.::: Princess MOMOY :::. said...

@hana
kalau hack yang tu tak ada sape marah

Подтверждаю said...

as salam..

momoy! lama dah pakcik tak singgah sini. huhu..
erk. blogger pun kena serang. haha

boleh tengok contoh dari geng deny. ada lagi beberapa group kat link bwah ni. tapi kalau terkena geng war_gunz, maklumkan kat pakcik cepat2 ;)

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/h4ck3d-by-anonymous.html

tapi jangan risau. yang serang pun, semuanya geng2 white hat dengan grey hat team ;) bertujuan untuk membantu blogger memperkuatkan sekuriti masing2. memang rata2nya sekuritinya lemah. takde curi data pun.

oh ya, pakcik baru buat entri baru. lupa nak promo. lama dah tak beblogging..huhu

TIPS RINGKAS NAK BINA BADAN ALA-ALA ENCIK BEN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!