NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Sunday, June 26, 2011

Akhirnya... Mael Lambung VS Ah Chai The Movie



Salam kawan-kawan.


Ramai dah tahu rancangan di Astro Warna iaitu Maharaja Lawak sudah tamat. Kesemua 13 minggu. Tapi secara peribadi Momoy suka persembahan terakhir dari Jozan. Ada unsur tradisi rakyat Malaysia, lawak genius, persahabatan, dancing, musikal klasik dari masyarak cina dan melayu (wayang kulit). Memang terbaik la sampai berbekas di hati. 




Karektor yang Jozan bawa dalam ML sebelum ni dikembangkan lagi tapi dengan lagi best. Memang terbaik laa... Ending pun hebat. Muzik pun best. Dapat naib johan pun okay la cuma ralat sikit sebab inilah muzikal komedi yang terbaik bak kata juri Ahmad Idham. Mungkin kesuntukan masa undian memandangkan Jozan persembahan terakhir pada malam itu. Yang tak tengok lagi, korang boleh layan. Momoy dah tengok lebih dari 50x even sambil buat kerja sebab lagu-lagu sedap. Haha...




video


To Jozan... Tahniah! Korang berdua memang hebat!


Keputusan Akhir Maharaja Lawak
Johan- Sepah
Naib Juara- Jozan
Ketiga- Nabil


Mael Lambung dan Ah Chai akan difilemkam? Itulah penangan kuat dari karektor atau Mail Lambung dan Ah Chai oleh Jozan, Ahmad Idham men twitt "Mael lambung VS Ah Chai the movie mula pengambaran sept ini... Terima kasih kepada semua yang mendesak saya... Hahaha" Tak sabar nak tunggu sypnosis dan review dari filem Mael Lambung VS Ah Chai The Movie.



Update 14 July 2011. Poster Ah Chai VS Mael Lambung sudah keluar. 



10 Comments
Comments

10 tukang comment:

saiazuan said...

jozan dah hebat b4 final..tp hnya gagal di fin

.::: Princess MOMOY :::. said...

mungkin sebab last show jadi kurang undian

De Mois said...

Haha..momoy, kita buat cerita sama..huhu

Menarik di SuaraSendiri
Entry khas buat Jozan

.::: Princess MOMOY :::. said...

@De Mois
Oh yeke. Tak tahu pula
tapi last performance jozan ni memang berbekas di hati Momoy

Ayie said...

kalau tgk jumlah duit hadiah, nabil penerima paling banyak.. kedua jozan dan ketigga sepah... Nabil tak payah bahagi, jozan kene bahagi dua, sepah pulak kene bahagi 3.. hahaha

dhiera said...

peminat jozan mesti ramai yang akan memenuhi wayang masa cite ni~

Hayati Hamzah said...

sy suka abg long fadil !

Taufan Bin Ribut said...

kompom berdekak ni..hahahah..


Entri terkini : 10 sebab kenape saye sayang awak ^_^
Ebtri sebelum :entri ni aku taip dalam keadaan separa normal.
Watch my video song!!

fiq. said...

wow cepat gilos AI hupdate film,

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Ayie
yer. nabil juga yang untung =)

@ dhiera
harus ! hihi...

@ Hayati Hamzah
heheh =)

@ Taufan Bin Ribut
hihi... tak sabar rasa

@fiq
lambat rasa nak tunggu preview citer nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!