NOTE :

Salam readers,

Momoy dah move to belog baru. Belog ini ada problem. Sila ke belog baru Momoy di http://www.momoy-blogirl.blogspot.com

Thanks all.

Wednesday, August 10, 2011

Cara Mudah Dan Pantas Kesan Entry di Copy Paste | Anti-Plagiarism





Assalamualaikum kawan-kawan.


Adakah korang seperti dalam filem Copycat 1995 ini? - Picture: Google


Entry kali ni Momoy nak share macam mana untuk kita kesan pakcik kopiket atau miss copycat. Bahasa blogger – copy dan paste entry blogger lain. Sangat mudah dan pantas jika korang anti plagiat ni.



Cara nak guna?
Korang hanya perlu paste url entry yang korang dan klik button search.



Kelebihan?
Web tersebut akan menganalisa url yang diberi. Jika ada sebarang copy paste, korang boleh check content setiap satu-satu entry dari result yang keluar.



Contohnya, entry Momoy [NUFFNANG: Apa itu CPC, BE, ME dan Ad?] telah di copy sebulat-bulatnya. Nama Momoy telah ditukar kepada nama blogger tersebut, Redlomo.



Menarik kan. Dah tak sabar nak try? Korang boleh mula kesan miss copycat korang sekarang di [copyscape]


No copy cat ye tanpa backlink dan permission owner nye kawan-kawan. Kreatif lah dalam berblog =) Baru la terasa nikmat berblogging kawan-kawan.
Selamat berblogging!











16 Comments
Comments

16 tukang comment:

Far8 budak baik said...

momoy..
ade org copy u punye tak???
=)jarang dy on9..
grrr haha..balik2 ckp rindu..
mls dah ckp..
hahahaha =p

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Far8 budak baik
haha... mestilah ada dear
bila kita coment minta dia bagi back link
tak lama lepas tu mesti komen kita dia delete

aanie said...

ooo, camni ek...nanti senang la nak trace..thanx ek...

kyo said...

good info.. (:

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ aanie
terima kasih. ye. mudah saja
boleh cuba

@kyo
terima kasih sis

Odah + One = OdahOne said...

wah...bguslh benda ni...bleh tau gak entry kita ni berharga coz ramai gak yg nak copy...hoho...dasar copy cat!...tqvm MOMOY

fiezaradzi said...

dh makin ramai copy paste ye.. berblog biar lah beretika kan??

.::: Princess MOMOY :::. said...

@ Odah + One = OdahOne
itu lah...tak kisah copy dan paste sebab kita tak ada copyright tapi hargailah witer asal yang penat fikir dan kuarkan idea tu kan odahone

@ fiezaradzi
itu la. suka ayat kamu 'etika dalam berblog'

caliph shuriken said...

dh protect awal2 supaya xde kes cmni di kemudian hari, huh...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

caya lah momoy thx for da info..cayunk momoy ketat2...

.::: Princess MOMOY :::. said...

@caliph shuriken
wah bagusnya. nnt dear caliph share la yer

@Comel
sama-sama dear . thx sudi jengok blog momoy =)

Lizzie Yasmin said...

aku nyampah dgn copycat.. nak berblog tapi tak reti nak ber-n3.. Malu kot jadi mcm tue... Dia ingat dunia cyber nie luas tak dapat kesan..

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Lizzie Yasmin
sabar dear. bulan puasa ni =)
tapi dengan copyspace dah dapat kesan dengan cepat. kalau nak google memang letih

~RizaL~ said...

apa la blogger tak pure mcm nie.. k mon la.. jgn curi usaha org lain utk berjaya.. haish.. =="

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Rizal
tu la. ada yang berblog dengan ikhlas dan ada yang tak jujur

Ujie said...

nak try la..
thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please don't forget to share this to your Friends!